Ξενοφοβία αγάπη μου! Δεν ψηφίζουν οι μη έλληνες στις αυτοδιοικητικές

blwh

Νά ‘τη πάλι η επέλαση του σκοταδισμού στη χώρα και η πρόθυμη εφαρμογή από την ομάδα Σαμαρά (του ιδίου δόγματος με ξενοφοβικούς και φασίστες σε θέματα ασύλου και μετανάστευσης) της κατάργησης των διατάξεων του νόμου Ραγκούση για το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε νόμιμους μετανάστες.

Με την τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης καταργούνται οι διατάξεις του «νόμου Ραγκούση» που αφορούν τη συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών, περιλαμβανομένων πολιτών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία) οι οποίοι είναι κάτοχοι τίτλου διαμονής, στην ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.

“Η κατάργηση των διατάξεων των άρθρων 14-21 του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) επέρχεται προς συμμόρφωση σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που τις έκρινε αντισυνταγματικές”. Με δάκρυα στα μάτια το ανακοίνωσαν από την ΝΔ. Τέτοια στενοχώρια. Και το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ περί άλλα τυρβάζει.

Ο Ι Ανδριόπουλος, έμμισθος υπάλληλος της Χρυσής Αυγής – δικηγόρος είχε τον Αύγουστο του 2010 καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ με στόχο να βγάλει το νόμο Ραγκούση που έδινε με το σταγονόμετρο ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών, αντισυνταγματικό. Πριν ακριβώς από ένα χρόνο η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς υιοθετώντας εξαιρετικά συντηρητικές ερμηνείες του Συντάγματος καθώς και της έννοιας του ελληνικού έθνους αναφέροντας, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Ελληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή!

Έτσι κάτι που το ξεκίνησαν τα ασπόνδυλα της Χρυσής Αυγής, το τελείωσε η συγκυβέρνηση του Φαρμακονησίου και της Αμυγδαλέζας.

Ντροπή, ντροπή για τους συμπολίτες μας που ζουν, εργάζονται, κοπιάζουν και φορολογούνται σε μια χώρα που προβάλλει συνεχώς κάθε έννοια ανθρωπισμού και κράτους δικαίου.

————-

Δείτε τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη σχετικά με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι:

http://archive.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=516062

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: