Ισιώνει ο γιαλός της ΔΗΜΑΡ

37_435824~handstaende-lichtstreifen-schicksal

Μετά από ένα τρικυμιώδες εξάμηνο με πολλά αυτογκόλ η ΔΗΜΑΡ δείχνει να ισιώνει (κάπως).

α – Τις επόμενες ώρες ή ημέρες θα ανακοινωθεί (υπό το βάρος και των εσωκομματικών αντιδράσεων) το ναυάγιο της παρά φύσιν σύζευξης με τον ανεκδιήγητο διαπομπευτή οροθετικών, διώκτη μεταναστών, αποτυχημένο δελφίνο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, Λοβέρδο. Με τον άνθρωπο που πριν από ακριβώς ένα χρόνο δήλωνε ότι η Χρυσή Αυγή είναι το “πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά μετά την Μεταπολίτευση”.
Αν είναι να κάνω μ’ αυτόν τρίτο πόλο, καλύτερα να πάω σπίτι μου να βλέπω ντοκυμαντέρ για την αναπαραγωγή του αφρικανικού μυρμηγκοφάγου. Τον “μουτζούρη” ας τον μαζέψουν άλλοι. Κι ας πλήξουν την αξιοπιστία τους και τις καλές τους προθέσεις.

β – Η ενωτική στροφή του Λυκούδη, της “ψυχής της ΔΗΜΑΡ”, ο οποίος, ως βετεράνος μπαρουτοκαπνισμένος πολιτικός γνωρίζει από πρώτο χέρι τι εστί διάσπαση, επέλεξε την (εμπεριστατωμένη) κριτική του άποψη να την διατυπώνει εντός του κόμματός του συγκρατώντας παράλληλα τις φυγόκεντρες τάσεις ορισμένων… φανατικότερων της τάσης του. Η δε σταθερή θέση του συνιδρυτή της ΔΗΜΑΡ, Γρ. Ψαριανού, να πορευτεί από τις γραμμές του κόμματος, προσθέτει αναμφισβήτητα μπόνους στην Αγ. Κωνσταντίνου.

γ – Οι εσωτερικές ανακατατάξεις στον κομματικό μηχανισμό π.χ. η ανάθεση στον αρχισυντάκτη του Έθνους, Χ.Μαχαίρα, του γραφείου τύπου (θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής) ή, καθώς επίσης, η διεύθυνση της Κ/Ο στον βουλευτή Αναγνωστάκη αντί του Αμοιρίδη που μετατίθεται στην Εκτελεστική, καθιστούν τη ΔΗΜΑΡ πιο συμπαγή και πιο εξωστρεφή.

δ – Οι πρόσφατα αποχωρήσαντες (επιρροές Μπίστη, Σιαμαντάς κ.ά) είχαν αποστασιοποιηθεί από καιρό, οπότε περυσινά ξυνά σταφύλια, όσο κι αν ο ΔΟΛ και λοιποί το ανάγουν σε “εσωκομματικό” πρόβλημα.

Τι μένει; Ένα νέο ξεκίνημα, λιγότερα λάθη και ο…Παπαδόπουλος, ο οποίος ξαφνικά έμεινε μόνος του μετά το “σπάσιμο” της κοινής πορείας με το Λυκούδη να περιφέρεται στο μαγικό κόσμο πρωτοσέλιδων και πάνελ ως πολύφερνη νύφη. Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι, αν την κάνει για άλλες πολιτείες.

Όπως και να έχει, η Αγ. Κωνσταντίνου δεν έχει φυσικά λύσει τα θέματά της. Είναι γνωστά και τα έχουμε αναφέρει αναρίθμητες φορές. Σήμερα, η εικόνα που εισπράττουμε από συζητήσεις με κορυφαίους είναι ότι θα πορευτεί μόνη της και αυτόνομη ως τις διπλές εκλογές του Μαΐου με τον Κουβέλη να κάνει περισσότερες δημόσιες (και τηλεοπτικές) παρεμβάσεις, ώστε να μιλάει ο ίδιος και να μην τον ερμηνεύουν τρίτοι.

Εκεί θα κάνει η ΔΗΜΑΡ ταμείο, όπως όλοι.
Πιστεύουμε ακράδαντα πως την επόμενη ημέρα των εκλογών, το πολιτικό σκηνικό θα είναι ριζικά αναδιαμορφωμένο, οπότε τότε θα κληθεί εκ των πραγμάτων να πάρει θέση, ως προς τις συμμαχίες, τους πόλους και τα μέτωπα. Πριν τις εκλογές, εκτιμώντας ότι η μετατροπή των “58” σε κόμμα και ΠΑΣΟΚ Plus δεν θα έχει εκλογική απήχηση και ότι δεν σχετίζεται με τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου, προφανή λόγο να βιάζεται να δεσμευτεί ως παρακολούθημα του ενός ή ως σωσίβιο του άλλου, δεν έχει.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: