Η αθλιότητα ως εργαλείο προπαγάνδας

-300X3~1

«Ο μετανάστης της Σοβιετικής Ένωσης που παει στη Σουηδία εχει ένα επίπεδο, εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες απο το Μπαγκλαντές το Αφγανιστάν με μια άλλη κουλτούρα από έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η δική μας ατυχία.»

Ν. Δένδιας, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με όραμα να φτιάξει, κατά τα λεγόμενά του, το ελληνικό FBI.

Τι πίνει ο Δένδιας και δεν μας δίνει; Έχω μείνει άφωνος με τον επαναλαμβανόμενο, σε καταιγιστικούς ρυθμούς πλέον, χοντροκομμένο, ρατσιστικό δημόσιο λόγο κυβερνητικών στελεχών της κυβερνητικής Νέας Δημοκρατίας. Όχι ότι περίμενα κάτι διαφορετικό με το Σαμαρά στην ηγεσία της και τη Χρυσή Αυγή να τους τραβάει επί το ακροδεξιότερον, αλλά η ευκολία και η συχνότητα χρήσης και κατάχρησης του εμπρηστικού ρατσιστικού λόγου έχει καταστεί εργαλείο προπαγάνδας του κυβερνητικού επιτελείου.

Οι ανεπίτρεπτες δηλώσεις Δένδια δεν θα σχολιαστούν περαιτέρω. Δεν επιθυμώ να βρωμίσω το χώρο μου. Ωστόσο, ας μας πει ο φυλετιστής υπουργός, πώς υποδέχθηκε και πώς γκετοποίησε η Ελλάδα τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τους Ρωσσοπόντιους επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, δηλαδή τους μετανάστες της αρεσκείας του. Μόνο αυτό.

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: