Το Making-of των “Σκατανθρώπων”

Η τραγική υπόθεση των ναυαγών του Φαρμακονησίου και της απώλειας 12 ανθρωπίνων ζωών έφερε στο προσκήνιο το βρώμικο ρόλο του λιμενικού και τις απάνθρωπες μεθόδους αποτροπής εισδοχής μεταναστών στα ελληνικά χερσαία και θαλάσσια χωρικά ύδατα.

Η δύναμη της εικόνας ευαισθητοποίησε και ταρακούνησε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, αλλά δυστυχώς όχι της πλειοψηφίας. Ενώ σε μιαν άλλη χώρα ο υπουργός Ναυτιλίας θα είχε παραιτηθεί την επόμενη ημέρα, εδώ, ακλόνητος και δικαιωμένος παριστάνει τον τιμητή. Και διοχετεύει στον τύπο γελοιωδώς κατασκευασμένες μαρτυρίες διασωθέντων που σχεδόν ευγνωμονούν τους…σωτήρες τους για τα παιδιά και τις συζύγους που πνίγηκαν.

Αναδείχτηκε και επιβεβαιώθηκε, επομένως, μέσα από δηλώσεις και στάσεις δημοσίων ανθρώπων κατά τον εναργέστερο τρόπο και κάτι άλλο: Ο επιθετικός, εν προκειμένω, ο ανοιχτός, πούρος ρατσισμός που ενδημεί εδώ και δεκαετίες μέσα στην κοινωνία. Η ίδια απεχθής και αποπνικτική νοοτροπία που εμφορείται από κυνισμό, μίσος, αναλγησία, απανθρωπιά, ημιμάθεια, αμορφωσιά, κόμπλεξ, αλαζονεία και αμετροέπεια. Τα συστατικά από τα οποία αποτελείται ένας “Σκατάνθρωπος”. Και δυστυχώς η Ελλάδα ήταν και είναι γεμάτη από τέτοιους. Ο ρατσισμός δεν “νομιμοποιήθηκε” από την Χρυσή Αυγή. Ο διαχρονικός ρατσισμός άνοιξε το δρόμο και νομιμοποίησε τη Χρυσή Αυγή.

Στην περίπτωση των υπουργών της ΝΔ Κεδίκογλου και Βαρβιτσιώτη (τέκνα πολιτικών βεβαίως-βεβαίως αμφότεροι), οι οποίοι δίχως αιδώ και αίσθηση του μέτρου διολίσθησαν σε ρατσιστικές και ασεβείς προς τους νεκρούς δηλώσεις (ούτε μια φράση συμπόνοιας, συγνώμης ή συλλυπητηρίων επί οκτώ ημέρες!), όταν ο κλειστοφοβικός συντηρητισμός συναντά την απύθμενη βλακεία, το μείγμα είναι ραδιενεργά τοξικό. Όταν συνεπικουρούνται δε από τον Πρετεντέρη, το σύμβολο της ηθικής χρεοκοπίας του έλληνα, έχουμε μπροστά μας προσωποποιημένο το τι πρέπει επειγόντως να αλλάξουμε σ’ αυτόν τον τόπο.

——————–

Ανθολογία απενοχοποιημένης ανοησίας, ασέβειας και ρατσισμού:

varvitsiotis

Βαρβιτσιώτης:

Ο Μούιζινιεκς (σ.σ επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης), και διάφοροι άλλοι θέλουν να προκαλέσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα. Δεν μπορούν όλα αυτά να αποτελούν αντικείμενο χαζής εκμετάλλευσης, δεν πιστεύω ότι κανείς θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και όλοι οι μετανάστες να απολαμβάνουν άσυλου στη χώρα

kedik

Κεδίκογλου:

Ο κύριος Τσίπρας συκοφαντεί την πατρίδα του, αποσκοπώντας στην κατάργηση της FRONTEX και την αθρόα είσοδο παράνομων μεταναστών.

48788-25cf258025cf2581

Πρετεντέρης:

Δε φταίμε εμείς που έρχονται στην Ελλάδα και πνίγονται μες στο Γενάρη μήνα…ας πρόσεχαν…

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: