η μετανάστευση στην Ελλάδα – έντεκα μύθοι και περισσότερες αλήθειες

SPAIN IMMIGRANTS

Από το ελληνικό παράρτημα της Rosa Luxemburg Stiftung κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες το βιβλίο “η μετανάστευση στην Ελλάδα – έντεκα μύθοι και περισσότερες αλήθειες”.

Συγγραφείς του εξαιρετικά επίκαιρου και διαφωτιστικού έργου είναι ο καλός φίλος Βασίλης Παπαστεργίου, δικηγόρος με πολυετή κινηματική δράση και ανθρωπιστικές ευαισθησίες (και υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ στις εκλογές της 23-24/2 με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση) και η Ελένη Τάκου, πολιτικός επιστήμων και μέλος της ΕΕΔΑ.

Το βιβλίο επιχειρεί να αποδομήσει με τεκμηριωμένα στοιχεία τους ποικίλους κοινωνικούς μύθους που αφορούν τη μετανάστευση, συμβάλλοντας σε μια ολοκληρωμένη και πολύπλευρη αντίληψη του μεταναστευτικού. Δεύτερον, μέσω της αποδόμησης αυτής, να προτείνει μια ρεαλιστική αλλά και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, δηλαδή μια πραγματικά αριστερή πολιτική. Μια πολιτική που, εκκινώντας από τα δεδομένα τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία, συνδυάζει τον καλώς νοούμενο ρεαλισμό με τον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://rosalux.gr/sites/default/files/publications/migration_web.pdf

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: