Έξω από τον κόσμο (5): Mayotte, το νησί των αρωμάτων

Mayotte5

Έχω φάει κόλλημα με έναν καινούριο ονειρεμένο τόπο που ανακάλυψα πριν από μερικές εβδομάδες, το νησί Mayotte. Ομολογώ ότι αν και επαρκώς “γεωγραφημένος”, δεν γνώριζα – δεν είχα ακούσει τίποτε γι’ αυτό το νησί, υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας στον Ινδικό Ωκεανό, ανάμεσα στη Μαδαγασκάρη και τη Βόρεια Μοζαμβίκη.

pt54382

Η γνωριμία προέκυψε από τα στατιστικά του μπλογκ. Μέσα Δεκέμβρη άρχισαν να μας διαβάζουν σε μια χώρα (τα στατιστικά που λαμβάνω από τη wordpress ενημερώνουν μεταξύ άλλων και για την αναγνωσιμότητα του μπλογκ σε παγκόσμιο επίπεδο), τη σημαία της οποίας δεν γνώριζα. Αλλά ούτε και το όνομα. Mayotte. WTF? Επειδή, ένας Landstreicher, ένας περιπλανώμενος δηλαδή, ένας ταξιδιώτης οδοιπόρος αναζητώντας την ουτοπία του, την Εδέμ του, τον προορισμό του, δεν αφήνει να πέσουν κάτω τα μυστικά ενός νέου σύμπαντος, το έψαξα. Και κόλλησα.

Mayotte5

Δείτε στο κάτωθι λινκ τι εστί Mayotte και κατόπιν μπορούμε να φιλοσοφήσουμε παρέα για τη ζωή, το νόημα και τη μικρή της διάρκεια, τις συνθήκες που βιώνουμε στην Ελλάδα, τα σημαντικά και ασήμαντα, το τι αξίζει και τι δεν αξίζει.. (Παρακαλούνται οι φίλοι αναγνώστες του νησιού Mayotte να επικοινωνήσουν άμεσα με τη διεύθυνση του site, ίσως ν’ ανοίξει κάποτε η τύχη μου/ Dear Mayotte people, readers of this site, please don’t hesitate to contact me)

http://www.lonelyplanet.com/comoros/mayotte

http://www.mayotte-tourisme.com/

———————-

απολαύστε τα υπόλοιπα “έξω από τον κόσμο” (Αλόννησος, Saint-Germain-des-Prés, Αη Γιάννης Πηλίου και Sea of Cortez) μαζί με πολλούς άλλους τόπους αν ψάξετε λιγάκι στο μπλογκ μας:

https://derlandstreicher.wordpress.com/2013/12/19/%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF-4-sea-of-cortez-california/

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: