Κόκκοι στο σύμπαν

pyrotexnimata

Η αλλαγή του χρόνου με βρήκε στο Λυκαβηττό, όπου κατευθύνθηκα με άλλους ασθενείς και οδοιπόρους προς παρακολούθηση, πανοραμικώς, του φαντασμαγορικού θεάματος ρίψης βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων για το καλωσόρισμα του νέου έτους από τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Σηκώνοντας το βλέμμα μου από τη γη προς τον έναστρο νυχτερινό ουρανό, με κατέβαλε -και πάλι- η διάχυτη αίσθηση ότι τo είδος μας ενδημεί μέσα σ’ έναν μικροσκοπικό κόκκο (ή μια απειροελάχιστη μπουρμπουλήθρα συμπυκνωμένου οξυγόνου), τον πλανήτη μας, ο οποίος ρέει, λικνίζεται και στροβιλίζεται, μαζί με αναρίθμητους άλλους κόκκους και μικροοργανισμούς, μέσα σ’ ένα μεγαλύτερο υγρό σύνολο, αυτό που εμείς, οι κάτοικοι του κόκκου, αντιλαμβανόμαστε ως σύμπαν, το όριο, δηλαδή, που μας επιτρέπει η νόηση.

Είμαστε τόσο μικροί και περιορισμένοι, σκεφτόμουν κάτω από το θόλο καθώς ξεπρόβαλλε το 2014, προς τι τα μίση και οι αλληλοσπαραγμοί; Σχεδόν ασήμαντοι, τρωτοί και ανώριμοι, αλλά με ψυχή και αισθήματα, ας έχουμε ως προτεραιότητα το δρόμο της καρδιάς και όχι την άρση της ασημαντότητάς μας με πλούτη, εξουσία και ματαιοδοξία.

———————

βλ. Κήπος στην άκρη του πιο μακρινού γαλαξία
https://derlandstreicher.wordpress.com/2013/10/29/%CE%BF-%CE%BA%CE%AE%CF%80%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AC%CE%BA%CF%81%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1/

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: