2013: Αποβολή, κοπάνα και περιπλάνηση

1524944_492205167562549_969788816_n

Η αίσθηση που μένει από το 2013: Σαν μαθητής που αποβλήθηκε από την τάξη και περιφερόταν όλη την ημέρα στην πόλη προκειμένου να μη γυρίσει σπίτι, πεθαμένος από την καταπόνηση, ωστόσο σε κατάσταση εγρήγορσης ακόμη, και με την ένταση ζωγραφισμένη στα μάτια του, καθώς αναπαριστάνει στο μαξιλάρι του το βράδυ το ψηφιδωτό των εντυπώσεων από την περιπλάνηση.

C’est la vie!

Να περάσουμε το γρηγορότερο δυνατό από τις ευχές στην πράξη, να βγάλουμε την τσίμπλα από το μάτι και με τα εργαλεία του διαφωτισμού να δούμε καθαρά. Να μην χαρίσουμε την Ελλάδα στο νεοέλληνα, τον φανατικό ψυχάκια, τον ψευτοπροφήτη, το συνομοσιωλόγο, τον κραυγαλέο, τον ακραίο. Αυτούς πληρώνουμε όλοι. Να κάνουμε ουσιαστική αυτοκριτική, ώστε να έρθει μια μέρα η κάθαρση.

Το ως άνω αναγιγνώσκεται, παραφρασμένο, σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα. “Να μη χαρίσουμε τη ζωή μας στους άλλους. Αρκετά τους πληρώσαμε. Να κάνουμε ουσιαστική αυτοκριτική. Και να έχουμε την τόλμη για πολλές μικρές επανεκκινήσεις, στόχους και όνειρα. Ώστε να βρούμε μια μέρα την ηρεμία μας. Μέσα – έξω”.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: