Εκατομμυριούχος, “αριστερός”, εργατοπατέρας…

1069132_10151706495144722_964700258_n

Τσουκαλάς. Με απύθμενο θράσος:

“Αν κάποιοι επιθυμούν να συσχετίσουν τον μύθο περί κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών με την περίπτωσή μου, βρήκαν λάθος παράδειγμα”.

Πρώην εργατοπατέρας – συνδικαλιστής
Πρώην ΠΑΣΟΚΟΣ
Νυν βουλευτής
Νυν ΣΥΡΙΖΑ

Έχει εισπράξει ένα εκατομμύριο ευρώ ως εφάπαξ (ή λόγω συνταξιοδότησής του από ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία, όπως υποστηρίζει μετά το σάλο που ξέσπασε, ο ίδιος).

————-
Διερεύνηση της υπόθεσης τώρα.

– Από πού προέρχεται το αστρονομικό ποσό;
– Συνδέονται τα χρήματα καθ’ οιοδήποτε τρόπο με το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα;
– Τι ακριβώς δουλειά έκανε ο εργατοπατέρας και πόσα χρήματα κατέβαλλε η εργοδότρια εταιρία στον εν λόγω συνδικάλα – βουλευτή ώστε να φτάσει να εισπράξει μετά από 35 χρόνια ένα εκατομμύριο; (Πόσα περισσότερα από τα 500 που καταβάλλει ένας ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ για να πάρει μια σύνταξη και να τρέμει μήπως την κόψουν στη συνέχεια;

Αυτός ο βουλευτής δεν είναι ο μοναδικός που ενδεχομένως κρύβει, ψεύδεται ή κλέβει. Είναι όμως κραυγαλέο παράδειγμα φαρισαϊσμού. Ξιφουλκεί συχνά – πυκνά κατά των περικοπών και των μνημονίων από τα τηλεπαράθυρα, ενώ έχει εξασφαλίσει χρήματα ο ίδιος (να μας πει το πώς) για δέκα ζωές χαρισάμενες – το ‘μύριο δεν είναι το μόνο περίεργο στο πόθεν έσχες του. Κάτι που έκανε από θέση ισχύος (πρόεδρος ΟΤΟΕ) για ίδιον όφελος χωρίς προφανώς να αξιοποιήσει την εμπειρία του για τους συναδέλφους του, τους οποίους καλούσε συχνά πυκνά σε 48ωρες και εβδομαδιαίες εξεγέρσεις, αλλά εν προκειμένω ξέχασε.

Ας μας πει, τέλος, γιατί παλεύει με τη λεοντή του Συριζαίου βουλευτή, για τη μη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο ασφαλιστικό σύστημα. Με το εκατομμύριο στη τσέπη, το παίζει επαναστάτης.

Τι να του πω του άλλου που φωνάζει “αλήτες, λαμόγια, πολιτικοί”;

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: