Στοιχειώδες: Αποκλεισμός του Κασιδιάρη από την Ολομέλεια

kasidiaris-660_8-oplo-456x300

“Οι Έλληνες βρίσκονται παντού. Χιλιάδες πολεμιστές ντυμένοι στα μαύρα είχαν με μια δρασκελιά κατέβει από τους λόφους και ξεχύνονταν με μανία καταπάνω τους. Μέσα σε λίγες μόνο στιγμές η πομπή των θηραμάτων είχε αρχίσει να σφαγιάζεται χωρίς έλεος. Άοπλοι και αδύναμοι οι Αλβανοί δέχθηκαν αγόγγυστα τη μοίρα τους. Όσα χέρια υψώνονταν στην πρωτογενή θέση άμυνας, θερίζονταν σαν στάχυα. Αμέσως μετά κόβονταν τα ακάλυπτα κεφάλια”.

(απόσπασμα από το “λογοτεχνικό” πόνημα του Κασιδιάρη…)

—————————

Το ανατριχιαστικό υλικό από τους κατασχεθέντες ηλεκτρονικούς υπολογιστές των βουλευτών της Χ.Α έπειτα από σχετικές κατ’ οίκον έρευνες που δόθηκε (διοχετεύτηκε) στη δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τη δράση και τους σκοπούς της εγκληματικής, παραστρατιωτικής οργάνωσης με τη ναζιστική δομή και λειτουργία.

Η τραγική ειρωνία έγκειται στο ότι ο “ράμπο”-εκπαιδευτής των ταγμάτων ασφαλείας Κασιδιάρης είναι ακόμη βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Κυκλοφορεί ανάμεσά μας, καθώς στις 2 Οκτωβρίου, ως γνωστόν, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Αν η δικαιοσύνη λειτουργεί εύρυθμα, ο αρχιναζί μετράει ώρες. Το υλικό αναμένεται να αξιοποιηθεί για τη στοιχειοθέτηση του εγκλήματος (άρθρο 135 του Ποινικού Κώδικα) που διώκει τις προπαρασκευαστικές πράξεις για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

xa1_0

Υπομονή.

Μέχρι τότε όμως, θα ήθελα από τη Βουλή, την πολιτική εξουσία, ανεξάρτητα από το τι θα πράξει και σε ποιο χρόνο η δικαιοσύνη, να στείλει μηνύματα. Ουσιαστικά και συμβολικά: Να εφαρμόσει τα πειθαρχικά μέτρα εναντίον του θρασύδειλου Κασιδιάρη που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής (άρθρα 77 ως 82).
Στο άρθ.77 παρ. 4. ορίζεται ως ανάρμοστη συμπεριφορά, μεταξύ άλλων, “η καταφρόνηση του Συντάγματος και των πολιτειακών θεσμών με λόγια ή έργα”. Ο Κασιδιάρης το Σύνταγμα το χρησιμοποιεί ως στόχο με το καλάσνικωφ, σκουπίζει μ’ αυτό τις αρβύλες του, το γελοιποιεί σε κάθε ευκαιρία, το προσβάλλει βάναυσα και το καταπατά κατάφορα. Παρακάμπτοντας ποινές αστείες όπως π.χ. ανάκληση σε τάξη (αρθ. 78), στέρηση λόγου (αρθρ.79), μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά (αρθ. 80), πάμε στο άρθρο 81, τον προσωρινό αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις (για τον βουλευτή που “συνεχίζει την ανεπίτρεπτη ή ανάρμοστη συμπεριφορά του, αν και διατυπώθηκε εναντίον του μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά”).

Ο αποκλεισμός συνεπάγεται αυτοδικαίως α) στέρηση βουλευτή να μετέχει στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας όσο διαρκεί ο αποκλεισμός (L: μέχρι την απόφαση της δικαιοσύνης για την ποινική του εμπλοκής στην παραστρατιωτική οργάνωση και τις λοιπές κατηγορίες) β) περικοπή της μισής μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης του.

Είναι αδιανόητο και προσβλητικό για τα δημοκρατικά ήθη να ανεχόμαστε την παρουσία του επίδοξου σφαγέα μας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, να νομιμοποιούμε την εγκληματική παραφροσύνη ως “κανονικότητα” και να τον πληρώνουμε από πάνω.

Το Προεδρείο, η Ολομέλεια, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλία τώρα, στο πλαίσιο όσων προβλέπει ο Κανονισμός (υπάρχει για να εφαρμόζεται καμιά φορά, έτσι;), έπειτα από την αποκάλυψη του ορυμαγδού επιβαρυντικών στοιχείων της προανάκρισης: Κοινό Ψήφισμα και αποπομπή του Κασιδιάρη από τις συνεδριάσεις.

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: