Ξεβολευτείτε, κάνει καλό

1476025_228511990658998_634613995_n

Τούτη η απλή και κρυστάλλινη αλήθεια, ας γίνει το μανιφέστο για μια καλύτερη ζωή:

http://misslulafortune.wordpress.com/2013/11/27/%ce%be%ce%b5%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8c/

Ο άνθρωπος θέλει να νιώθει ασφαλής. Χτίζει το σπίτι του, φροντίζει τον κήπο του, δημιουργεί συνήθειες και ρουτίνες που χρειάζεται ή τον ικανοποιούν, διαλέγει τους ανθρώπους που επιθυμεί να συναναστρέφεται και ζει τη ζωή του.

Αν και η συνήθεια αποτελεί ασφάλεια, υπάρχουν μερικές πρακτικές που δεν μας κάνουν πια, δε μας ταιριάζουν, μας εμποδίζουν από το να προχωρήσουμε μπροστά και βραχυκυκλώνουν το σύστημα μέσα στο οποίο δρούμε. Επειδή όμως, έχουμε συνηθίσει να διατηρούμε την ασφάλειά μας μέσω συγκεκριμένων πρακτικών, συχνά αρνούμαστε να εντοπίσουμε τι δεν προχωράει, τι είναι πια αναποτελεσματικό για μας ώστε να αναπροσαρμόσουμε τη ρουτίνα μας. Αρνούμαστε να ξεβολευτούμε, να σκεφτούμε διαφορετικά, να αλλάξουμε.

Η αλλαγή δεν έρχεται χωρίς κόπο ή πόνο αλλά είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Ό,τι δεν αλλάζει σπάει ή πεθαίνει. Η εξελικτική θεωρία βασίζεται εντελώς στην έννοια της αλλαγής, της μεταμόρφωσης και της προσαρμογής. Αλλά και οι ανατολικές φιλοσοφίες τοποθετούν στο προσκήνιο την έννοια της αλλαγής, εστιάζοντας στην εσωτερικότητα της.

Έχουμε συνηθίσει να γκρινιάζουμε ή να στεναχωριόμαστε για τα πράγματα που δεν αλλάζουν, που δεν κάναμε, που δεν μπορούμε ή που δεν έχουμε. Βολευόμαστε και ξεχνάμε ότι η επιλογή είναι δική μας. Κανείς δε μας αναγκάζει να έχουμε στη ζωή μας ανθρώπους που δε μας πάνε ή δουλειές που μας κάνουν δυστυχισμένους.

Μόνο η δική μας δράση είναι αυτή που θα φέρει τα πράγματα που θέλουμε στη ζωή μας. Κανείς, ποτέ, δεν έγινε ευτυχισμένος ξαπλωμένος στο κρεβάτι του.

http://www.misslulafortune.wordpress.com

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: