Άρες…δημάρες…κουκουνάρες;

Παρακολουθώντας την αποδόμηση ενός κόμματος στο οποίο επένδυσε πολύς έλλογος κόσμος. Να το πω αλλιώς: Πώς χάνεται πολιτικά η μπάλα.

img_2511

Με άλλα λόγια: Πώς ένας ιστορικός πολιτικός χώρος βρίσκεται σε πορεία αυτοκαταστροφής, έτσι από μόνος του, βάζοντας το ένα αυτογκόλ μετά το άλλο, αδικώντας τον εαυτό του, καθώς οι πολιτικές του πρωτοβουλίες του είναι – τηρουμένων των αναλογιών – σημαντικές και ουσιαστικές, αλλά “θάβονται” με αποκλειστική του ευθύνη και όχι μόνο εξαιτίας κακών επικοινωνιακών χειρισμών.

Περί ΔΗΜΑΡ ο λόγος, δεν θα σας κουράσω. Θα αναφερθώ μόνο στις τελευταίες ημέρες και τι “βγαίνει” προς τα έξω στα ΜΜΕ:

Βγαίνει:
– Η ηγεσία να έχει χάσει τον προσανατολισμό της (έχουν συμβάλει και τα ΜΜΕ, όπως η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, τα οποία θέλουν να τον παντρέψουν με το ΠΑΣΟΚ)
– Το κόμμα να μαστίζεται από εσωστρέφεια
– Ο ένας (Λυκούδης) να γράφει στο facebook περί κινδύνου γελοιοποίησης, ο άλλος (Τσούκαλης) να θέλει ΣΥΡΙΖΑ, ο παρα-άλλος (Πανούσης) κυβέρνηση αριστεράς, άλλοι τους “58”, οι παρα-παρα-άλλοι συγκυβέρνηση (Οικονόμου, Λειβαδάς κλπ) και ο spokesman Παπαδόπουλος να κάνει (γιατί; με ποια ιδιότητα;) συγκριτικές μελέτες του ΣΥΡΙΖΑ του 2010 και του 2013!

Όλα αυτά, μόλις είκοσι ημέρες πριν από το 2ο συνέδριό τους.

Τι δεν βγαίνει:
– Η τροπολογία για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Πολλοί την υποσχέθηκαν, όλοι την έκαναν γαργάρα και μόνο η ΔΗΜΑΡ την κατέθεσε. Χθες το μεσημέρι.
– Η πρόταση νόμου για τη διαφάνεια της χρηματοδότησης του πολιτικού συστήματος. Προχθές το μεσημέρι.
– Η επαναφορά της ερώτησης της Μαρίας Γιαννακάκη (χρόνια πολλά για τη γιορτή σου) για τα 502 εξαφανισμένα παιδάκια Ρομά από κρατικό ίδρυμα. Χθες, παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού.
– Η ημερίδα για την τοπική αυτοδιοίκηση με σημαντικές ειδήσεις και μεγάλη επιτυχία. Χθες.
– Η ημερίδα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Ευρώπη. Πρώτο κόμμα που διεξήγαγε συζήτηση γι’ αυτό το θέμα ενόψει ευρωεκλογών. Πριν μια εβδομάδα.
– Η παραίτηση των βουλευτών από την αποζημίωση των συμμετοχών τους σε επιτροπές και η δωρεά της σε κοινωφελή ιδρύματα. Οι μόνοι βουλευτές που το πράττουν. Μόλις σήμερα.

Όλη αυτή η (ενδεικτική) γόνιμη κινητικότητα πάει άκλαφτη, περνάει στα ψιλά των εφημερίδων, ενώ προτάσσονται οι προσωπικοί διαγκωνισμοί, οι μωροφιλοδοξίες, η παπαρολογία διαφόρων στελεχών, οι αβελτηρίες και οι στεναγμοί στα πεζοδρόμια της Αγ. Κωνσταντίνου.

Έτσι μένει ένα εξαιρετικά θολό πολιτικό στίγμα και η απορία μας: Πώς κινείται Η ΔΗΜΑΡ τόσο κουλ επί ξυρού ακμής με τόσο ισχνά ποσοστά, όπου το παραμικρό λάθος της κοστίζει ακριβά; Κι εδώ μιλάμε για σωρεία επαναλαμβανομένων λαθών.

Πολύ κρίμα, διότι από πίσω γίνεται έργο και από μπροστά…….Έτσι όμως είναι, αν έτσι θέλετε, σύντροφοι της ΔΗΜΑΡ.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: