Τατσόπουλος, Μουλόπουλος και ο Ζντάνοφ

Άνοστο και βαρετό το νέο επεισόδιο ενδοσυριζικής σύρραξης με πρωταγωνιστές τον βουλευτή Τατσόπουλο και τον πρόεδρο του Δ.Σ της Αυγής, Μουλόπουλο.

ussr1

Του πρώτου δεν συμπαθούμε την πολυπραγμοσύνη, τις κατά καιρούς δηλώσεις, το στυλ. Για τα βιβλία του δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη, διότι τα αγνοούμε. Οι παρέες του δεν μας αφορούν. Δεν είναι οι δικές μας παρέες. Υπερασπιζόμαστε όμως το δικαίωμά του να έχει την άποψή του: Και για το αν ήταν μικρή ή λάθος κίνηση η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Κοινοβούλιο την ημέρα της συζήτησης επί της προτάσεως δυσπιστίας και για την υπόθεση της γελοιογραφίας του Χαντζόπουλου στα ΝΕΑ.

Ο δεύτερος είναι περίπτωση. Ανέλαβε εκ μέρους της Αυγής (;), του ΣΥΡΙΖΑ (;) να μειώσει και να ακυρώσει τον Τατσόπουλο με ένα εμετικό, σεξιστικό και χυδαίο άρθρο, του οποίου δεν αναπαράγω ούτε λέξη.

Πρώην επικεφαλής του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μια τουλάχιστον σκοτεινή φιγούρα για όσους τον έχουν γνωρίσει από κοντά, εμφανίζεται ως ο σκληρός κομματικός που φτιάχνει κλίμα και προγράφει τον “άτακτο” βουλευτή πριν από την κλήση του για εξηγήσεις ή οτιδήποτε άλλο στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Χαρακτηρίζεται ως “Ζντάνοφ”, ο οποίος για όσους δεν γνωρίζουν, ήταν ο εισηγητής της τάσης του “σοσιαλιστικού ρεαλισμού” και υπεύθυνος για την χειραγώγηση και καταστολή της ελεύθερης σκέψη και δημιουργίας μετά από την Επανάσταση του Οκτώβρη.

Ο επαναστάτης Μουλόπουλος, ο οποίος επιτίθεται ανοίκεια και προσωπικά στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, έχει κηρύξει πόλεμο μαζί με την Αυγή εναντίον του συστήματος διαπλοκής στα ΜΜΕ και προσπαθεί να εκκαθαρίσει κάθε “εφιάλτη” που έχει παρεισφρύσει στις τάξεις του κόμματός του βλ. Τατσόπουλο και ερωτοτροπεί με τα “συμφέροντα”. Κάτι ξεχνάει…

Δικαιούται δια να ομιλεί; Όχι. Στην περίπτωσή του η σιωπή είναι χρυσός. Έχει υπηρετήσει επί πολλά χρόνια τα έντυπα του ΔΟΛ -ως το αριστερό άλλοθι(;)- μέχρι να μπει στη Βουλή (διευθυντής σύνταξης στο Βήμα, τότε) -από το πουθενά- ως επικεφαλής του Επικρατείας το 2009. Στις επόμενες εκλογές του 2012 που αναγκάστηκε να κατέβει σε ψηφοδέλτιο καταποντίστηκε και βολεύτηκε, κατόπιν, στην Αυγή.

Μια πρόχειρη αναζήτηση στο ψαχτήρι του Βήματος, βγάζει 737 άρθρα του Μουλόπουλου από το 1996 ως το 2012, τα πρώτα για το ΣΥΡΙΖΑ το 2007. Του αφιερώνουμε
την κατακλείδα από το άρθρο του “Τα γκολ του Σημίτη”
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=96354&wordsinarticle=%ce%a3%ce%b7%ce%bc%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82 από το 1998:

“Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του εκσυγχρονισμού: να πείσει τον «κυρίαρχο λαό» να ψηφίσει ο ίδιος την περιθωριοποίησή του. Να εγκρίνει «δημοκρατικά» ότι το 30% των πλουσίων και ισχυρών μπορεί να συνεχίσει ανέξοδα να γίνεται όλο και πιο πλούσιο και ισχυρό. Χωρίς αντίσταση, χωρίς συγκρούσεις. Αυτό είναι το στοίχημα της «Κεντροαριστεράς τού 2000». Και η ανυπαρξία της «Αριστεράς τού 2000» τής δίνει πολλές πιθανότητες να το κερδίσει”.

Καλός ο όψιμος σταλινισμός, αλλά scripta manent. Καλό σκότωμα…

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

One response to “Τατσόπουλος, Μουλόπουλος και ο Ζντάνοφ”

  1. wanderley says :

    χα, απολαμβάνω το “χειρουργικό” στυλ σου landstreicher ……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: