Τα αλαμπουρνέζικα μιας “προκήρυξης”

“Πατριώτες πρόγονοί μας”, “ημεδαποί φασίστες”, “προσπάθεια υφαρπαγής κατ’ ιδιον όφελος”, “ολιγομελείς ευέλικτες δυνάμεις”, “η Ελλάδα υποχείριο των μεγάλων δυνάμεων”, “η Ελλάδα δεν ανήκε ποτέ στους Έλληνες”, “ο καθείς ημών καλείται”, “ο ολοκληρωτισμός στον οποίον μεταβαίνει η Ε.Ε”, “οργανωμένη επίθεση αναρχικών”….

katadotes-koukoula_400

Τα παραπάνω είναι διατυπώσεις από το περιεχόμενο του κειμένου ανάληψης της ευθύνης για την εκτέλεση των μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Από πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση. Το πιστεύεις; Νομίζω ότι οι ακροαριστεροί/αντιεξουσιαστές/αναρχικοί που έχουν εξοκείλει στα όπλα, δεν ομιλούν καθ’ αυτόν τον τρόπο. Ίσως προ τεσσαρακονταετίας.

Δημοτικούρες, ορθογραφικά λάθη, καθαρευουσιάνικες εκφράσεις και αφόρητες κοινοτοπίες προκαλούν εύλογα ερωτήματα αναφορικά με το αν ο συντάκτης της “προκήρυξης” έχει πράγματι σχέση με τον χώρο του παραδοσιακού “ένοπλου αντάρτικου”. Το περιεχόμενο πάντως όχι.

Οι δολοφονίες έριξαν εκ των πραγμάτων νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής. Έπειτα από τη δημοσιοποίηση αυτού του περίεργου κειμένου, οι αρμόδιοι – και όποιοι άλλοι ενδιαφέρονται για την κοινωνική ειρήνη και τη δημοκρατία – ας διερευνήσουν καλά την υπόθεση.

Advertisements

Tags: , , , , , , ,

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: