Η μέθοδος του Αλέξη

Βιάζεται και το κάνει άκομψα. Έχει αποδείξει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι δεν έχει τρόπους και πολιτικό πολιτισμό. Έχει ανδρωθεί πολιτικά στη μεγάλη -και σκληρή- του ΚΚΕ σχολή και από τα φοιτητικά του χρόνια είναι προϊόν του κομματικού σωλήνα, της φράξιας και της καμαρίλας. Θυμηθείτε ενδεικτικά την “πατροκτονία” του Αλαβάνου.

1422539_466269186822814_857267189_n

Από το ποσοστό του 4% βρέθηκε ο ίδιος άνθρωπος με τα ως άνω χαρακτηριστικά να διαχειρίζεται 25άρια και 30άρια ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ηγέτης στρατού απογοητευμένων Πασόκων και αγανακτισμένων. Όχι για το πρόγραμμα και τις θέσεις του. Όχι γιατί έχει πείσει κανέναν. Προσπαθεί να ρίξει την κυβέρνηση βάζοντας μπροστά μια τους εκπαιδευτικούς, μια τους μαθητές, μια με τους απεργούς του Μετρό και των ΟΤΑ, μια με την ΕΡΤ. Όχι με το πρόγραμμα και τις θέσεις του. Ανεπιτυχώς.

Τώρα προσκαλεί τους “μνημονιακούς”, “μερκελιστές” βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση, να αποστατήσουν εν ολίγοις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτός, το κόμμα του και ο “λαός” γενναιόδωρα θα τους δώσουν συγχωροχάρτι. Βιαστικός και άκομψος, όπως πάντα.

Ο Τσίπρας ίσως μια μέρα γίνει πρωθυπουργός. Εντούτοις, η χώρα χρειάζεται έναν ηγέτη που γεφυρώνει, που συμφιλιώνει. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινώς ότι το μόνο που έμαθε και ξέρει να κάνει καλά είναι να στήνει σκηνικά έντασης και να διχάζει. Ας το έχουμε αυτό υπόψη.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: