Ο πατέρας (του δολοφονημένου χρυσαυγίτη)

Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον Λάμπρο Φουντούλη, πατέρα του δολοφονημένου χρυσαυγίτη. Νιώθω τον πόνο του, σέβομαι την οδύνη για το χαμό του παιδιού του. Η έκκλησή του τις πρώτες ημέρες για τη μη εκμετάλλευση της κηδείας του γιου του και την καπήλευση των νεκρών από ΜΜΕ και ομοϊδεάτες της Χ.Α, συνιστά υπόδειγμα υπευθυνότητας, ήθους και μετριοπάθειας. Γι’ αυτό το λόγο κίνησε το ενδιαφέρον μου.

Χαρακτικό του Τζιάκομο Πέρι

Ο πατέρας αυτός, ωστόσο, οφείλουμε να πούμε ότι, στην πορεία είτε παρασύρθηκε από τη δημοσιότητα και τα αδηφάγα ΜΜΕ (τα οποία προβάλλουν και ξαναπροβάλλουν την αποτρόπαια σκηνή της εκτέλεσης του γιου του), είτε ευρισκόμενος σε καθεστώς σύγχυσης και συντριβής, άρχισε να μιλάει πολύ, να πολιτικολογεί χωρίς να είναι σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό του.

Την ώρα του θρήνου, ο οποίος είναι, κατά τη γνώμη μου, μια αυστηρά ιδιωτική υπόθεση, ο πατέρας Φουντούλης μέσα από συνεντεύξεις και ποσταρίσματα στο https://www.facebook.com/#!/lampros.fountoulis?fref=ts αποκαλύπτει σιγά-σιγά – και ολοένα πιο επιθετικά – ότι ενστερνίζεται προσωπικά τις ιδέες που ασπαζόταν και υπηρετούσε ο γιος του:

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/lampros-fountoulhs-eimai-uperhfanos-gia-tis-idees-kai-ton-patriwtismo-tou-g

Το θύμα της υπόθεσης είναι αναμφισβήτητα ο γιος του, εκείνος άλλωστε έχασε τη ζωή του. Όμως, ας συλλογιστεί ο πατέρας (όταν θα είναι σε θέση): Στο σπίτι συζήτησαν ποτέ με το γιο του περί του τι εστί ναζισμός; Ολοκαύτωμα; Εμφύλιος; Φυσική ενότητα του ανθρώπου; Γαλουχήθηκε ο νεαρός με δημοκρατικά και ανθρωπιστικά ιδεώδη; Του δίδαξε ποτέ μετριοπάθεια και σύνεση, σαν αυτή που “έβγαζε” ο ίδιος τις πρώτες ημέρες της δημοσιότητας; Του έμαθε να μη μισεί; Του είπε ποτέ ότι η ενεργή του εμπλοκή με τη Χρυσή Αυγή σημαίνει προσφορά υπηρεσιών σε εγκληματική οργάνωση; Του εξήγησε τη μεγάλη και τραγική αντίφαση: Να ασπάζεται μια ιδεολογία του ολέθρου, στην οποία δεν “χωράει” η αδελφούλα του, η οποία πάσχει από σύνδρομο dοwn; Του είπε πού κατέληγαν τα άτομα με αναπηρία στη Γερμανία του Χίτλερ;

Ίσως τότε ο γιος να μην ήθελε να είναι εκεί, φουσκωτός τσιλιαδόρος κλειστών γραφείων μιας ναζιστικής οργάνωσης. Να μην ξημέρωνε με τον Κασιδιάρη παίζοντας πόλεμο στα βουνά της Αττικής. Να μην κουβαλούσε παλούκια και δεν ξέρω τι άλλο στις συγκεντρώσεις. Πήγε τσάμπα και βερεσέ, χτυπημένος από τις προβοκατόρικες σφαίρες της τρομοκρατίας.

Εύχομαι ο πατέρας να θρηνήσει ιδιωτικά, με αξιοπρέπεια, και να συνεχίσει τη ζωή του φροντίζοντας την κορούλα του που τον έχει ανάγκη. Να μην επιλέξει στο όνομα του γιου του, το οποίο εκμεταλλεύεται στυγνά η Χρυσή Αυγή για να ξεπλυθεί, να θυματοποιηθεί και να κατασκευάσει “ήρωες”, να μπει στα ψηφοδέλτια των ναζί (κάτι που ο θείος του δολοφονηθέντος υπονόησε σε άλλη συνέντευξη ότι δυστυχώς επεδίωκε ο 27χρονος) ως ο “πατέρας του νεκρού ήρωα και συναγωνιστή”. Εκεί βλέπω να πηγαίνει το πράγμα.

Advertisements

Tags: , , , , , ,

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: