Εκκένωση ΕΡΤ: Αυταρχισμός και υποκρισία

Αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Αναμενόμενο και προαποφασισμένο. Η γκροτέσκα πραγματικότητα παγκοσμίας πρωτοτυπίας των δύο δημοσίων ραδιοτηλεοράσεων έλαβε τέλος.
Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε με τη σημερινή (ευτυχώς αναίμακτη) επέμβαση των ΜΑΤ ό,τι είχε αρχίσει τον Ιούνιο του 2013. Το κλείσιμο της ΕΡΤ τότε, την εκκένωση του ραδιομεγάρου, σήμερα τα ξημερώματα. Και στις δύο περιπτώσεις με τα μέσα που διαθέτει και τους τρόπους που γνωρίζει: Με αυταρχισμό και μαυρίλα.

ert_600_400_-1520156781

Το μόνο που θα μας μείνει απ’ αυτή την ιστορία, θα είναι το μαύρο. Σε επίπεδο ουσίας, η μάχη χάθηκε όταν το μέτωπο των εργαζομένων στην ΕΡΤ διασπάστηκε. Άλλοι έμειναν πίσω να φυλάνε το Ραδιομέγαρο εκπέμποντας (πλέον) πειρατικά, άλλοι έκαναν τα χαρτιά τους και πήγαν να δουλέψουν στην ΔΤ. Το ίδιο συνέβη με τη συμπαράσταση των πολιτών. Τις πρώτες ημέρες χιλιάδες κόσμου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους πανικοβάλλοντας τους κυβερνητικούς εταίρους, γρήγορα ωστόσο η μαζικότητα ξεφούσκωσε και από κει και πέρα ήταν ζήτημα χρόνου το κλείσιμο των πομπών, η περιθωριοποίηση του αγώνα και τελικά, η εκκένωση του Ραδιομεγάρου ενόψει της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ. Σήμερα κάποιοι ξαναθυμήθηκαν την ΕΡΤ και σπεύδουν να κλείσουν τα ρεύματα της Μεσογείων, να περιφρουρήσουν, να καταγγείλουν. Κατόπιν εορτής. Όλα τα κόμματα έβγαλαν πανομοιότυπα δελτία τύπου. Θα την κλάψουμε την ΕΡΤ καμιά βδομάδα και μετά θα ασχοληθούμε με κάτι άλλο. Έρχονται και Χριστούγεννα σιγά-σιγά. Υποκρισία.

Tags: , , , ,

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: