Αζάϊα, ένας μικρός ήρωας

Γόνος μιας φτωχής οικογένειας μεταναστών από τη Νιγηρία που άφησαν την πατρίδα τους το 2000 αναζητώντας καλύτερη τύχη στην Ελλάδα είναι ο 12χρονος Αζάια, ο σημαιοφόρος του 20ου δημοτικού σχολείου της Αθήνας. Η εικόνα των συμμαθητών του να τον αγκαλιάζουν έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

azaia-400x270

Οι γονείς του, Πίτερ και Χάνα, κατάγονται από τη Νιγηρία και ήρθαν το 2000 στην Ελλάδα. Ο αριστούχος σήμερα Αζάια είναι το μεσαίο παιδί από τα τρία της οικογένειας. Η αδελφή του είναι μαθήτρια γυμνασίου και ο μικρότερος αδερφός του πηγαίνει στο νηπιαγωγείο.

————-
Αξίζει να δεις το βίντεο που ακολουθεί: Θα δεις και θα ακούσεις το σεμνό και μετρημένο Αζάια, αλλά και τον έλληνα (καλύτερο) φίλο του να μιλάει υπερήφανα και με φωτισμένο προσωπάκι για το συμμαθητή του.

Παιδικές ψυχές με κινητήρια δύναμη το όνειρο του καλύτερου αυριανού κόσμου.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63910291&mmid=28664024#videotop

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: