Aντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 26/10 στις 12μ.μ.- Πλατεία Βικτωρίας

afisa_ag.pantelehmona_414x290

“Η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί μια ακόμη πολιτική άποψη. Είναι μια νεοναζιστική συμμορία εγκληματιών και ως τέτοια έδρασε στις υποβαθμισμένες από τη κρίση γειτονιές της Αθήνας.

Στον Άγιο Παντελεήμονα οι Χρυσαυγίτες, έχοντας την πλήρη στήριξη του τοπικού αστυνομικού τμήματος, υποδύθηκαν τους «αγανακτισμένους κατοίκους», έριξαν την ευθύνη για τα δεινά της κρίσης στους μετανάστες, μπόλιασαν με μίσος τα μυαλά των ανθρώπων και κατάφεραν να οργανώσουν συμμορίες μαχαιροβγαλτών. Κι ενώ το πρωί κυνηγούσαν όσους έχουν διαφορετικό χρώμα και όσους εναντιώνονται στις πρακτικές τους, το βράδυ έκαναν «χρυσές δουλειές» με τα μαγαζιά της νύχτας, τα κυκλώματα μαστροπών και εκβιαστών αλλά και κάθε λογής μαφία.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση της φτώχειας, του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, ότι θα μας απαλλάξει από τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Ο αγώνας για το τσάκισμα του νεοναζισμού είναι υπόθεση του λαικού, εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος, αλλά και όλων όσων αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν στην ανεργία, τη φτώχεια, την εγκληματικότητα και την υποβάθμιση των γειτονιών μας.

Ντόπιοι και μετανάστες μαζί θα αγωνιστούμε για γειτονιές αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας και όχι για γειτονιές που κυριαρχούν η ρατσιστική βία και η ασυδοσία των νεοναζί. Για αυτό οργανώνουμε αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 26/10, στις 12:00 το μεσημέρι στη πλατεία Βικτώριας και πορεία προς την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα όπου και θα πραγματοποιηθούν μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα”.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων, Πρωτοβουλιών Αθήνας- Πειραιά οργανώνει συνέντευξη τύπου την Τρίτη, στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α, (Ακαδημίας 20, γ΄ όροφος).
Τη συνέντευξη θα ανοίξουν:
– Ο Χρήστος Ρουμπάνης από την Κίνηση κατοίκων 6ου διαμερίσματος
Francis William από την Τανζανική κοινότητα ( τα γραφεία της οποίας στη πλατεία Αμερικής έχουν δεχτεί βάρβαρη επίθεση από τους νεοναζί)
– η Ελένη Πορτάλιου δημοτικός σύμβουλος του δήμου της Αθήνας με την Ανοιχτή Πόλη

– ο Δημήτρης Σαραφιανός, δικηγόρος και μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
– ο Τάκης Γιαννόπουλος μέλος του Αντιφασιστικού Συντονισμού και της Αntinazi-Zone.

Θα παρέμβουν επίσης:
– ο Θανάσης Κούρκουλας από την Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό
– εκπρόσωποι από το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
– η Πρωτοβουλία για την δημιουργία αντιφασιστικής επιτροπής σε Πατήσια – Λαμπρινή
– και από μια σειρά αντιφασιστικές συνελεύσεις γειτονιών καθώς και τοπικές ΕΛΜΕ.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ—ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ

Τηλ: 6976436302 – 210 3813928 – 210 3306286

[Ο αντιφασιστικός συντονισμός καλεί τους πολίτες της Αθήνας, δύο μέρες πριν την 28η Οκτωβρίου να πει το σημερινό «Όχι» στο ναζισμό και το φασισμό. Αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν πάρει και φοιτητικοί σύλλογοι. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι μετά την «προκλητική ανακοίνωση της Χ.Α. που καλεί σε ανοιχτή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 6:00 μ.μ., δηλώνουμε κατηγορηματικά και προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στους ναζί να διαδηλώσουν δημόσια για πρώτη φορά μετά τις συλλήψεις των ηγετικών τους στελεχών». Σε διαδήλωση με ειδικό στόχο τη ματαίωση της συγκέντρωσης της Χ.Α. καλεί η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό. Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί, μετά την πορεία από την Πλατεία Βικτωρίας, σε συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα στις 3 μ.μ. και πορεία προς το Σταθμό Λαρίσης “για να ματαιωθεί η ναζιστική παρέλαση μίσους της Χ.Α”.].

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: