Σαμαράς: “Έχουμε τόσους άνεργους, όσους μετανάστες”

407543_1878910869366_1739122292_898350_933720852_n

“Έχουμε τόσους ανέργους, όσους μετανάστες”. Σε πέντε λέξεις η πεμπτουσία της ακροδεξιάς ιδεολογίας του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά σε δηλώσεις του σε ταξίδι του εκτός Ελλάδας.

Τι ακριβώς θέλει να πει δανειζόμενος μια θέση από το οπλοστάσιο των ακραίων αντιμεταναστευτικών, ξενοφοβικών και φασιστικών κομμάτων; Για ποιο λόγο ταυτίζει την καλπάζουσα ανεργία (πάνω από 27%) με τη μετανάστευση; Τι συνειρμούς επιθυμεί να εγείρει; Ταυτίζει δύο κακά; Ονοματίζει τα δεινά μας; Εύχεται, όπως για την καταπολέμηση της ανεργίας, την πάταξη των μεταναστών; Προαναγγέλλει την εξάλειψη του φαινομένου; Μέτρα εναντίον τους; Νάρκες, συρματοπλέγματα και κουμπούρια;

Ο πρωθυπουργός ανέκαθεν διακρινόταν για την αντιμεταναστευτική του εμμονή. Είναι το αγαπημένο και πρωταρχικό του θέμα.
Σχετικές Σαμαρικές ατάκες:

“Η εισροή παρανόμων αντιστοιχεί στο 25% του συνολικού εγχώριου πληθυσμού της Ελλάδας με μετριοπαθείς υπολογισμούς” (άρα 2,5 εκατ. μετανάστες !!!)
“Το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα, δεν είναι πρόσχημα».
“Η Ευρώπη κινδυνεύει να αλλοιωθεί από την παρουσία των μεταναστών”. (Η γνωστή φαντασίωση της Δεξιάς για μια Ευρώπη-Φρούριο με ερμητικά κλειστές πύλες για τους «άλλους»).
“Η Ελλάδα είναι κράτος με εθνικό κορμό, δεν είναι μεταναστευτικό κράτος».
“Δεν ενσωματώνουμε τους πάντες, αυτόματα και μαζικά. Αυτό γίνεται στη χώρα. Η Ελλάδα έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι” (έλεγε ως αντιπολίτευση)

Στο αίτημα της εθνικής ομογενοποίησης της διεθνούς Νέας Δεξιάς και της δαιμονοποίησης του «ξένου», θέσεις επικίνδυνες από τις οποίες διαπνέεται ο Αντώνης Σαμαράς, αναδύονται οι ίδιες φυλετικές χίμαιρες που στο παρελθόν οδήγησαν στον όλεθρο, και σήμερα επωάζουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών συνδέεται άρρηκτα με την εμβάθυνση της δημοκρατίας, εδράζεται σε οικουμενικές αξίες, την ελευθερία του ατόμου, τη δυνατότητα να απολαμβάνει ο κάθε πολίτης από κοινού και ισότιμα τα αγαθά του παραχθέντος κοινωνικού πλούτου.

Ψιλά γράμματα για το Σαμαρά και την ακροδεξιά κλίκα του.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: