Τσίπρας, (άντε και) πρόεδρος της Κομισιόν

Η ιστορία με την υποτιθέμενη δρομολογούμενη υποψηφιότητα του Τσίπρα ως διαδόχου του Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει πολλή πλάκα.

31439_495739730463834_196918510_n

“Φουντώνουν τα σενάρια”, γράφει ο ένας. “Τον προορίζουν για πρόδρο της Επιτροπής” γράφει ο άλλος φωστήρας της ενημέρωσης. “Αιφνιδιαστικό ταξίδι” ο παραάλλος. Πώς διακινούνται τέτοιες χαζομάρες; Από πού προέκυψε το ανέκδοτο; Προφανώς μέσα στις αβρότητές της, η Γκάμπι Τσίμερ, ευρωβουλευτής του Αριστερού Κόμματος της Γερμανίας, στο πλαίσιο επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, εξωτερίκευσε την επιθυμία της να ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο προτεινόμενος πρόεδρος της Επιτροπής εκ μέρους της αριστερής ομάδας του ευρωκοινοβουλίου. Αυτό και τίποτε άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι α) οι πολύ ισχυρότεροι σοσιαλιστές και χριστιανοδημοκράτες θα κατεβάσουν τους δικούς τους υποψήφιους. β) δεν τρελάθηκαν ακόμη οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να συζητήσουν σοβαρά το ενδεχόμενο αντιευρωπαϊστή προέδρου.

Μου θυμίζει έντονα την “υποψηφιότητα” Σημίτη προ δεκαετίας, όταν όλη η Ευρώπη ντεμέκ τον παρακάλαγε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν. Σύμφωνα με τις ελληνικές εφημερίδες. Το είχαν σίγουρο. Διπλό γκανιάν. Θυμάμαι τους Παπαχρήστους και τους Καρελιάδες να παπαγαλίζουν προπαγανδιστικά την υποψηφιότητα για εσωτερική και μόνο χρήση, μπας και αναστήσουν τον πολιτικά πεθαμένο. Το 2003. Φυσικά στην Ευρώπη ουδείς μιλούσε και πουθενά-ποτέ δεν γράφτηκε κάτι για υποψηφιότητα Σημίτη. Δούλευα στις Βρυξέλλες τότε και το ξέρω από πρώτο χέρι.

Σήμερα, το ίδιο συμβαίνει με τον Τσίπρα και την πρεμούρα ορισμένων να βγάλουν προς τα έξω, στοχεύοντας στον έλληνα ψηφοφόρο, το ευρωπαϊκό, κοσμοπολίτικο προφίλ του Αλέξη. Μικροπολιτική. Για να γίνει και λίγος ντόρος… Στις Βρυξέλλες το ξέρουν ότι ο επόμενος Μπαρόζο μπορεί να είναι ο Τσίπρας; Μπα; Να τους το πούμε εμείς.

****update 16/12

Ο Τσίπρας επελέγη χθες (15/12) ως υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ψάξτε το λόγο του στο διαδίκτυο. Ανυπόφορα επαρχιώτικος, λαϊκίστικος και φανφαρόνικος λόγος. Λες και μιλάει σε διαμερισματική οργάνωση. Ευτυχώς που ουδείς στην Ευρώπη ασχολείται μαζί του:

“Η διαδικασία της αλλαγής, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας διαβεβαιώσω, έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την εξουσία. Αλλά το 2014 είναι έτος εκλογών. Και η αλλαγή θα έρθει. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εμπνεύσει την αλλαγή στην Ευρώπη”.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

One response to “Τσίπρας, (άντε και) πρόεδρος της Κομισιόν”

  1. wanderley says :

    χα, χα, απολαυστικός ως συνήθως …. Τσίπρας for president!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: