Η τρελή του Αγ. Παντελεήμονα και ο Πάκης Παυλόπουλος

5 Απριλίου 2012. Ένας μήνας πριν από τις εκλογές. Η Σκορδέλη, γνωστό και μη εξαιρετέο μέλος της Χρυσής Αυγής, υπόδικη για μαχαίρωμα μετανάστη, εμφανίζεται σε εκπομπή του Newsbomb ως αγαναχτίσμενη κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα. Και καλά. Ξέχασε να αναφέρει ότι ήταν υποψήφια βουλευτής με τους ναζί.

Skordeli

Αυτή η Σκορδέλη συνελήφθη την Τετάρτη. Κατηγορείται, μαζί με ακόμη δύο μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης, για μαχαίρωμα μετανάστη. Η δίκη της αναβάλλεται συνεχώς με πιστοποιητικά, σύμφωνα με καταγγελίες, του νεοναζί χρυσαυγίτη διευθυντή σε ένα από τα 9 ψυχιατρικά τμήματα του ΨΝΑ, Παρασχάκη.

Η γνωστή χρυσαυγίτισα, “η τρελή της περιοχής”, όπως αναφέρεται σε σχόλιο στο link που ακολουθεί, εμπλέκεται και στην υπόθεση σύλληψης υποδιευθυντή της ΕΛΑΣ συνεργάτη της νεοναζιστικής οργάνωσης, ο οποίος εκβίαζε και έδινε μετανάστες στη Χρυσή Αυγή, ενώ παράλληλα «έθαβε» τις καταγγελίες για τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου. Στο σπίτι της Σκορδέλη μεταξύ άλλων βρέθηκαν βιβλιάριο, σύμφωνα με πληροφορίες, με 145.000 ευρώ -η αστυνομία αναφέρεται σε «μεγάλο χρηματικό ποσό»- «χάρτες» για σπίτια μεταναστών και τσάντες με μαϊμού προϊόντα και παράνομα CD μουσικής και ταινιών.

Στο οπιτικοακουστικό απόσπασμα ξεχειλίζει το μίσος της Σκορδέλη (πλήθος videos κυκλοφορούν την τελευταία πενταετία με πρωταγωνίστρια την εν λόγω psycho killer), την οποία διάφορα περιθωριακά ή κίτρινα μέσα καλούσαν επανειλημμένως για το “μπούγιο”.

Η Σκορδέλη κατηγορείται, μαζί με ακόμη δύο μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης, για μαχαίρωμα μετανάστη. Η δίκη της αναβάλλεται συνεχώς με πιστοποιητικά, σύμφωνα με καταγγελίες, του νεοναζί, μέλους της Χρυσής Αυγής, διευθυντή σε ένα από τα 9 ψυχιατρικά τμήματα του ΨΝΑ.

Η χρυσαυγίτισα εμπλέκεται και στην υπόθεση σύλληψης υποδιευθυντή της ΕΛΑΣ συνεργάτη της νεοναζιστικής οργάνωσης, ο οποίος εκβίαζε και έδινε μετανάστες στη Χρυσή Αυγή, ενώ παράλληλα «έθαβε» τις καταγγελίες για τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου. Στο σπίτι της Σκορδέλη μεταξύ άλλων βρέθηκαν βιβλιάριο, σύμφωνα με πληροφορίες, με 145.000 ευρώ -η αστυνομία αναφέρεται σε «μεγάλο χρηματικό ποσό»- «χάρτες» για σπίτια μεταναστών και τσάντες με μαϊμού προϊόντα και παράνομα CD μουσικής και ταινιών.

Ωστόσο είναι γνωστή. Όπως και στον πειραιώτη αντιφασίστα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν στο πάνελ, παρεμβαίνει γνωρίζοντας τη δράση της. «Είναι της Χρυσής Αυγής και κάνουν πολιτική εναντίον του πολιτικού κόσμου και της Δημοκρατίας. Το καταλάβατε;», τονίζει απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους.

Κι εκεί εμφανίζεται ο Προκόπης “Πάκης” Παυλόπουλος, σε ακόμη μια εξαιρετικά ατυχή στιγμή του απέναντι στη Χρυσή Αυγή (θυμίζουμε την θαυμαστή απάθειά του στους τραμπουκισμούς του Κατσαριδιάρη on air εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου. Η λουφαγμένη κότα προσωποποιημένη).

Ο Προκόπης Παυλόπουλος φλερτάροντας με το φόβο των νοικοκυραίων υπερασπίζεται την αγαναχτισμένη Σκορδέλη, την οποία δεν γνωρίζει. Παίζει ωστόσο το παιγνίδι της. Έτσι, για να αντιπαρατεθεί με τον Συριζαίο βουλευτή. “Κατανοεί» το «δράμα» της. «Κύριε Δρίτσα μη βάζουμε ταμπέλες. Από όσα ακούσαμε εγώ πολιτικό συμπέρασμα δεν έβγαλα από ανθρώπους που ζουν ένα δράμα», αναφέρει.

imagesCAQVTEGD

Αυτές τις επικίνδυνες παπαριές (και άλλες πολλές) έλεγε ο Πάκης πριν ενάμιση χρόνο προς άγραν ψήφων (και δεν ήταν φυσικά ο μόνος), ενδεικτικές της στάσης της δεξιάς (και του ΠΑΣΟΚ εκείνον τον καιρό) απέναντι στα πογκρόμ, τους “λαθρομετανάστες”, την “εγκληματικότητα των ξένων”, τις “γειτονιές – ξέφραγο αμπέλι”, την αυτοδικία και τα τάγματα των Χρυσαυγιτών. Με την ευλογία πολιτικών όπως του ως άνω αναφερομένου, την παθητικότητα, την έμμεση αποδοχή της μισαλλοδοξίας μετεμφιεσμένων αγαναχτισμένων ναζιστών, αναδείχθηκαν και παγιώθηκαν (αντι)κοινωνικές συμπεριφορές, τις οποίες εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο οι Χρυσαυγίτες, πολύ πιο επιθετικά και συστηματικά από την είσοδό τους στη Βουλή και μετά. Το λαϊκισμό, πολλοί εμίσησαν, τους αγαναχτισμένους (και την ψήφο τους) ουδείς.

Και για να το κλείσουμε, ιδού τι είπε, προφητικά, ο Δρίτσας, καταδεικνύοντας ότι η αριστερά (όταν θέλει) μπορεί να βλέπει μακριά.

«Το δράμα το ζουν άνθρωποι στην Κυψέλη και τον Άγιο Παντελεήμονα που παίρνουν πρωτοβουλίες να ζωντανέψουν τη γειτονιά τους. Και όχι να κυνηγάμε ανθρώπους με το χρώμα», απαντάει ο Δρίτσας και λέει στον Προκόπη Παυλόπουλο: «Γράφτε αυτά που είπατε και θα δείτε τη συνέχεια»…

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: