Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν τη χήρα στο κρεβάτι

Από τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής ο αιφνιδιασμός από τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Και μια διάχυτη αμηχανία.

retropac48read

Όσο και αν ο αντιφασισμός θεωρείται (εν πολλοίς στρεβλά) προνομιακό πεδίο και μονοπώλιο της αριστεράς, η ιστορία θα γράψει ότι επί μιας δεξιάς κυβερνήσεως (για τους λόγους της) επιχειρείται το σοβαρό και συντονισμένο “ξήλωμα” της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Σ’ αυτό η Κουμουνδούρου αντιδρά σπασμωδικά, συμπλεγματικά και εξαιρετικά μικροπρεπώς. Διστάζει να βάλει πλάτη σε ένα αντιφασιστικό μέτωπο με τους “ιδεολογικούς αντιπάλους” (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και άλλα συνταγματικά κόμματα) εμμένοντας στον καινοφανή διαχωρισμό “μνημονιακοί”-“αντιμνημονιακοί” (λες και προϋποθέτει η συμπόρευση κατά του ναζισμού ταύτιση σε κάθε πτυχή της ασκούμενης πολιτικής) και αμύνεται απαιτώντας πρωί-μεσημέρι-βράδυ εκλογές.
Αδυνατώντας να ξεπεράσει τον κακό της εαυτό, η αριστερά κλείνεται στο καβούκι της και δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι της συνήθους πολιτικής αντιπαραθέσεως προηγείται ως αναγκαία προϋπόθεσή της η θωράκιση της δημοκρατίας από τον ολοκληρωτισμό, το να διασφαλιστεί ότι την επαύριο δεν θα ξυπνήσουμε υπό το θόρυβο των ερπυστριών με κάποιο άλλο πολίτευμα, το οποίο δεν θα επιτρέπει τη διαφωνία, την αντιπαράθεση, την αναμέτρηση των ιδεολογιών, την άσκηση της ίδιας της πολιτικής.
Αυτόν τον κίνδυνο στο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον κατανοούν όλοι και -δυστυχώς για τους υγειώς σκεπτόμενους αριστερούς- η διαφυγή από την πραγματικότητα απομακρύνει το όνειρο της διακυβέρνησης παγιώνοντας το προβάδισμα του Σαμαρά. Ζητώντας εκλογές εδώ και τώρα, out of the blue, 15 μόλις μήνες μετά τη διπλή εκλογική αναμέτρηση παίρνοντας ως αφορμή τους γελοίους εκβιασμούς ενός ναζί και γνωρίζοντας ότι στη συγκυρία θα τις έχαναν πανηγυρικώς, επιβεβαιώνουν το κοινό μυστικό, είτε ότι δεν θέλουν να κυβερνήσουν ποτέ, είτε ότι είναι ανίκανοι να ασκήσουν προγραμματική αντιπολίτευση. Όπως λέει και η παροιμία: (Ο ΣΥΡΙΖΑ) “κάνει σαν τη χήρα στο κρεβάτι”.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

One response to “Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν τη χήρα στο κρεβάτι”

  1. laskaratos says :

    O Παπαδημούλης διέπραξε την απαράδεκτη απρέπεια να τρέχει πίσω από τη Χ.Α. και να απειλεί με αντιμνημονιακές εκλογικές εκστρατείες αν η συμμορία προκαλούσε (σιγά δηλαδή που θα προκαλούσε, οι έδρες τους είναι γλυκειές) εκλογές.

    http://www.avgi.gr/article/1016143/d-papadimoulis-an-paraitithoun-oi-bouleutes-tis-xa-o-suriza-tha-tis-metatrepsei-se-diplo-dimopsifisma-enantia-sto-fasismo-kai-ta-mnimonia

    Δ. Παπαδημούλης: Αν παραιτηθούν οι βουλευτές της ΧΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις μετατρέψει σε διπλό δημοψήφισμα, ενάντια στο φασισμό και τα μνημόνια

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: