Έξι μέτρα κάτω από τη γη

Η σημερινή ημέρα είναι καλή. Εξαρθρώνεται η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Επιτέλους! Με βάση το εισαγγελικό πόρισμα κατηγορούνται 35 στελέχη (σύσσωμη η ηγετική ομάδα) για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με δράση από το 1987.

http://www.avgi.gr/article/1028345/to-eisaggeliko-porisma-kaiei-tin-egklimatiki-xrusi-augi

Για πρώτη φορά από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα επίκειται απαγόρευση κόμματος, το οποίο μάλιστα εκπροσωπείται στη βουλή με 18 βουλευτές, όπερ σημαίνει με πολιτικούς όρους βαθιά τομή στη νεώτερη ιστορία της χώρας.

tumblr_mbtgpbVVWv1rokisqo1_1280

Η τοξική παρουσία των ναζί στη Βουλή ήταν το κερασάκι στον πολιτικό και κοινωνικό τραγέλαφο που βιώνει τα τελευταία χρόνια.

Μια συμμορία που θα έπρεπε να έχει προ πολλού τεθεί εκτός νόμου βρήκε τον τρόπο να τρυπώσει στο Κοινοβούλιο για να εκπέμψει τον δηλητηριώδη λόγο της. Η παρέλαση των εκλεγμένων της στα έδρανα της Ολομέλειας, η τοποθέτησή τους στα αριστερά της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, η ορκωμοσία τους ήταν μια εικόνα ανατριχιαστική, τραυματική που έπρεπε να προβληματίσει τους πάντες. Πολιτικά και συμβολικά συνιστά η παρουσία του αντιδημοκρατικού οχετού, των νοσταλγών των SS και των αρνητών του ολοκαυτώματος στο Κοινοβούλιο όνειδος για το πολίτευμα.

Μέσα σε ενάμιση χρόνο γιγαντώθηκαν και μετατράπηκαν σε κράτος εν κράτει εκμεταλλευόμενοι την απάθεια των θεσμών, την ολιγωρία της κυβέρνησης, τα φιλαράκια μέσα στα σώματα ασφαλείας, την χουντοναζιστική αμορφωσιά τμήματος της ελληνικής κενωνίας, τα στραβά μάτια των ποιμεναρχών, το προμοτάρισμα από καναλάρχες και φασιστοειδή του χώρου των ΜΜΕ, τους αόρατους χρηματοδότες και το σκοτάδι της νύχτας: Τις ώρες, δηλαδή, που η ιδεολογία των ναζί γίνεται πράξη: Αστράφτει η λάμα του μαχαιριού των χρυσαυγιτών, σπάνε τα κεφάλια των μεταναστών, εξελίσσονται τα μπραβιλίκια, κλείνονται τα deals, υλοποιούνται οι εκβιασμοί και εκτελούνται τα συμβόλαια.

Το ζήτημα της Χρυσής Αυγής δεν κλείνει σήμερα με τη σύλληψη του μελαμψού Φύρερ και των ανθρωποειδών του. Τώρα ανοίγει. Οφείλει ο καθένας και η καθεμιά να ευαισθητοποιηθεί, ώστε να μην επιτραπούν περαιτέρω εκτροπές της δημοκρατίας και επανάληψη του φαινομένου της Χρυσής Αυγής.

Εφαρμογή των νόμων και δημοκρατική επαγρύπνηση, ώστε να θάψουμε το ναζισμό, το φασισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό έξι μέτρα κάτω από τη γη.

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: