Η “Καθημερινή” κόβεται…

Ο κύριος Μπάμπης Παπαδημητρίου θα όφειλε να σιωπήσει. Θα όφειλε να αφήσει σήμερα κενή, λευκή ή μαύρη τη στήλη του στη σελίδα 11 της εφημερίδας Καθημερινή. Αν είχε λίγη τσίπα, λίγη ντροπή. Θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός.

1229975_10153218696995487_1780943000_n

Μόλις πριν από μια εβδομάδα ο Ναπολέων του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ λειτουργούσε ως “λαγός” της μελλοντικής συμπόρευσης ΝΔ και Χρυσής Αυγής. Μιας “σοβαρότερης” Χρυσής Αυγής δυνάμει κυβερνητικού εταίρου. Και ενέδυε την επιχειρηματολογία του με τη γλοιώδη κατασκευασμένη συμψηφιστική θεωρία των δύο άκρων, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι ΣΥΡΙΖΑ και ναζί, σε πλήρη σύμπνοια με τη γραμμή (του πολιτικά μεταλλαγμένου, πρώην Β’ Πανελλαδική, κατόπιν Δίκτυο 21, νυν υπουργού Επικρατείας και δεξιού χεριού του πρωθυπουργού) Λαζαρίδη. Αισθητικοποιώντας τη βία της εγκληματικής συμμορίας, νομιμοποιώντας τη πολιτικά και αντιμετωπίζοντάς τη ως έναν φυσιολογικό πολιτικό σχηματισμό.

Το αυτί του κυρίου Μπάμπη Παπαδημητρίου δεν ιδρώνει. Αντί αυτοκριτικής, πήρε το πληκτρολόγιο μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα από Χρυσαυγίτη δράττοντας την ευκαιρία να ισοπεδώσει με το σημερινό του γονατογράφημα κάθε έννοια λογικής. Μέλημά του να ενισχύσει την καινοφανή του θεωρία, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας ανίατος, βλακώδης αντιαριστερισμός. Γράφει:

“Όταν οι Χρυσαυγίτες έριξαν το προσωπείο των σκληρών παιδιών, ενδύθηκαν το μαύρο μπλουζάκι πάνω στο παντελόνι της κυνηγετικής παραλλαγής και άρχισαν να απειλούν όποιον γουστάρουν, η προετοιμασία της απόλυτης βίας είχε ήδη ολοκληρωθεί”.

Για να φτάσει εν συνεχεία στο ψητό:

Δυστυχώς στην άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος, στην αριστερά πέραν του Κουβέλη, συνέβησαν τα ίδια, περίπου. Παρόμοιο λεξιλόγιο, δικαιολόγηση της βίας, “απέναντι στη βία των μνημονίων”. Αντί να συμπαραταχθούν με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για να απομονώσουν πρακτικά και πλήρως τους χρυσαυγίτες, ξεχωρίζουν τους πολιτικούς και, τελικά, τους Έλληνες.

(Κάπου εδώ τον χάνω τον Μπάμπη…)

———————-

Δηλώνω ότι από την Κυριακή σταματώ να αγοράζω την Καθημερινή (δεν τη διάβαζα από αγάπη, αλλά είναι κομμάτι της δουλειάς μου η ενημέρωση από κάθε μπάντα και μέσο), καθώς δεν θέλω να στηρίζω με τα δύο μου ευρώ τον όμιλο Αλαφούζου και κονδυλοφόρους τύπου Παπαδημητρίου. Κάποτε ήταν μια καλή, μετριοπαθής, αστική εφημερίδα με σωστά ελληνικά – μάλιστα υπήρξα συνδρομητής της όταν ζούσα στο εξωτερικό και εν πολλοίς αποτελούσε δίαυλο με το πολιτικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα. Αυτά κάποτε. Σήμερα, ας τη διαβάζουν οι σοβαρότεροι Χρυσαυγίτες…

* Ξένια Κουναλάκη και Παντελή Μπουκάλα θα συνεχίζω να διαβάζω στη διαδικτυακή έκδοση. Ο ΣΚΑΙ κόβεται επίσης…

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: