Χρυσαφένιος Σεπτέμβριος

Μπα; Μπήκε ο Σεπτέμβρης, ο κατ’ ευφημισμόν “καυτός”, καθώς έτσι καθιερώθηκε να αποκαλείται στυλιζαρισμένα από την αδέξια μη-γλώσσα καναλιών και φυλλάδων. Μολονότι δεν ανήκει στους θερινούς μήνες, με την πρόβλεψη “κάψας” από τους μετεωρολόγους της διακινούμενης μιζέριας υπονοούνται πολιτικές συγκρούσεις, απεργίες, ξεσηκωμοί, αστάθεια, αγωνιστικά ραντεβού στη ΔΕΘ, λιμοί και καταποντισμοί, σφαγή νοικοκυριών και λοιπές αφαιμάξεις.

nuages3

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο είχε δώσει (όπως κάθε χρονιά) Τσίπρας τον Ιούλιο πριν τα μπάνια του λαού, δίνοντας την εντολή να είναι οι οπαδοί του πιο μαυρισμένοι όταν ο ηγέτης θα σημάνει το έναυσμα της εξέγερσης. Το ίδιο και ο Στουρνάρας. Το πήδημα ξεκινάει από Σεπτέμβριο. Και είναι καυτό. Το ίδιο και οι καθηγητές, ανατρέπουν τα δεδομένα. Το Σεπτέμβριο δεν θα ακουστεί το χαρωπό πρώτο κουδούνι των σχολείων. Προαναγγέλλουν “μαχητικές” απεργίες διαρκείας. Αν πάρω τοις μετρητοίς τις δηλώσεις του μυστακοφόρου προέδρου τους, ο αγιασμός θα γίνει το Πάσχα. Αλλά συνήθως, αλλάζω κανάλι όταν προβάλλουν στην οθόνη οι τιράντες του.
Οι εφοριακοί πάνε για απεργία, ο Αλαφούζος με ομάδα – κωλοπετινίτσα διεκδικεί και φέτος βραβείο κλαψομουνίασης και το διατυμπανίζει προπαγανδίζοντας την υποψηφιότητά του πρωί-μεσημέρι-βράδυ από τον ιδιωτικό σταθμό του. Οι τηλεμαϊντανοί πιάνουν θέση στο στασίδι της υστερίας. Και η Ελλάδα προς τη δόξα τραβά.
Άντε πάλι όλος ο θίασος στην πίστα και από κοντά η ευκαιρία ανάδειξης όλων των αρχέγονα δοσμένων ελληνικών skills: Θερμοκεφαλίαση, ηλεκτρισμένα νεύρα, νταλκάς, αμανές, καψούρα, μοιρολόι, φρεντοφραπεδιά και απεργία. Ναι “καυτός” Σεπτέμβρης. Τι εννοούν οι ποιητές; Θα τον διαδεχθεί ένας καυτερότερος Οκτώβρης, κατόπιν ένας καυτερότατος Νοέμβρης και περί τα Χριστούγεννα θα έχουν γίνει όλα φλαμπέ;
Κάθε Σεπτέμβριο οι υπήκοοι του Ελλαδιστάν έχοντας “γεμίσει τις μπαταρίες” (για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση του μαυρισμένου κώλου) εύχονται ένα σουρεάλ “καλό χειμώνα”. Βουτηγμένοι στην κατάθλιψη, με το μπινελίκι έτοιμο και τα καυτά σπιρούνια φορεμένα, μέσα στην κάψα των 30+ βαθμών κάνουν χιουμοράκι, συνεχίζουν τη φασαρία…
Ξέπλυνε το αντηλιακό σου, συγκεντρώσου, βάλε τους στόχους σου και αναρωτήσου αν τον ξέρεις αυτόν που βλέπεις στον καθρέφτη.
Fuck you, θα έλεγα αν ήμουν ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Και επειδή δεν είμαι, fuck me…
Ο Σεπτέμβρης είναι ένας ήρεμος φίλος. Ήπιος μα αινιγματικός, χρυσαφένιος όταν ο ήλιος πέφτει πάνω στη θάλασσα, δεν φανερώνει ποτέ όλα τα μυστικά. Ζητά να καταπιώ το φιδίσιο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μου, με κάνει να αδημονώ για ό,τι κρύβεται πίσω από την επόμενη στροφή.

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

2 responses to “Χρυσαφένιος Σεπτέμβριος”

 1. wanderley says :

  ο landstreicher πάντως επέστρεψε σε μεγάλη φόρμα…απολαυστικός….

 2. GUS says :

  “…The angry moon of August hung
  As I wrapped myself in you
  The winds of war had cut into
  As I tried to fight the truth
  And in that time I lost my youth
  And now I bear the scars
  With black September comin’ on
  You know you won’t get far

  Destruction lay before my eyes
  In a generation beat
  We seemed to be too high to see
  What was dying in the street
  We thought we’d change the world back then
  Without becoming hard
  With black September comin’ on
  You know you won’t get far

  We thought back then we’d be there now

  How could I know what waits for me
  How could I be so cruel
  To know the best of days gone by
  And the something I would lose
  I watch the tides of summer fade
  In memories ‘neath the dark
  With black September comin’ on
  You know you won’t get far…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: