Διακοπές στην Κέρκυρα

Δεν άκουσα τον πρωθυπουργό να ρωτά τον κύριο Άσμουσσεν πότε θα μας επιστρέψει τα κλεμμένα. Με αυτά τα χρήματα εμείς θα σιτίζαμε ανέργους, θα χρηματοδοτούσαμε δωρεάν εισιτήριο για τους ανέργους στα λεωφορεία, αντί να βάζουμε τους ελεγκτές να κυνηγάνε τα παιδιά που πηδάνε από τα παράθυρα και σκοτώνονται, θα δίναμε βοήθεια στον πονεμένο λαό”.

tsipras41

Τα παραπάνω βαθυστόχαστα, αφόρητα λαϊκίστικα, ανακριβή, μίζερα και χιλιοειπωμένα εκφωνήθηκαν από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Α. Τσίπρα, σε χθεσινοβραδυνή του ομιλία στην Κέρκυρα.

Η ποιότητα του πολιτικού λόγου στο ναδίρ. Εκφορά λόγου αργή-πολύ-αργή, μεταλλαγμένη χροιά φωνής μεταξύ Ανδρέα και Άνθιμου θεσσαλονίκης, περιεχόμενο στυλ Βασιλάκης Καΐλας, θρήνος α λα Καζαντζίδης, δόμηση επιχειρηματολογίας μηδέν και αισθητική mid-80’s. Αστείος αντιγερμανισμός, τυμβωρυχία πάνω από τον 19χρονο του τρόλεϊ, εύκολη και ανεδαφική παροχολογία καφενέ. Πάνω απ’ όλα κάνε το “λαό” να φοβηθεί. Τρομοκράτησέ τον. Περίγραψέ του ένα ασφυκτικό παρόν, ζωγράφισέ του ένα σκοτεινό μέλλον. Για το επιμύθιο: “Εγώ είμαι το φως. Εγώ είμαι η μόνη ελπίδα. Ψήφισέ με. Boring.

Μιας και ο Αλέξης απουσιάζει στην Κέρκυρα – εξ’ αυτού του λόγου ο δυστυχής Άσμουσσεν απήλθε χωρίς να καταφέρει να τον δει στον έκτο όροφο της Κουμουνδούρου – ας ρίξει ευκαιρίας δοθείσης καμιά βουτιά στην εξαιρετική θάλασσα του νησιού. Το κολύμπι με μπρατσάκια στον ωκεανό της πολιτικής είναι επικίνδυνο. Ξεφουσκώνουν εύκολα.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

One response to “Διακοπές στην Κέρκυρα”

  1. GUS says :

    Σε μια άλλη χώρα τα μπρατσάκια του θα είχαν ήδη ξεφουσκώσει προ πολλού.

    Στη χώρα της ρηχής επιπολαιότητας και των θαυμάτων που κρατούν 1 μέρα έχει σοβαρές πιθανότητες να κυβερνήσει. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι μερικές κυβισθήσεις στην κατάλληλη χρονική στιγμή και ίσως-ίσως μερικούς (γενναίους?) συμβιβασμούς.

    Εδώ κατάφερε να κυβερνήσει κάποιος που ήταν κυριολεκτικά καμμένο χαρτί της ελληνικής πολιτικής σκηνής…

    ΥΓ: Welcome back, γιατί πόσες φορές να διαβάσει ένας άνθρωπος το post “Jack London: Ο ταξιδιώτης του ουρανού (Ζαχαρόπουλος, 1989, σελ.124)”;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: