Τα οφέλη της Γερμανίας από την κρίση στην Ευρωζώνη

H οικονομική κυριαρχία της Γερμανίας στην Ευρώπη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ευρωζώνη τα τρία τελευταία χρόνια.

MERIAN Volksmusik

Τα στοιχεία που δόθηκαν από το αρμόδιο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ως επίσημη απάντηση σε σχετική ερώτηση σοσιαλδημοκράτη βουλευτή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στο Μπούντεσταγκ είναι αποκαλυπτικά:
Στην τετραετία 2010 – 2014 (τα οικονομικά στοιχεία για την επόμενη χρονιά συνιστούν εκτίμηση) οι χειρισμοί της Γερμανίας οδηγούν στην εξοικονόμηση συνολικά 40,9 δισ. ευρώ. Προκύπτει τούτο, σύμφωνα με την απάντηση του επιτελείου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από τη σημαντική μείωση, προπάντων, των επιτοκίων δανεισμού της Γερμανίας.
Ειδικότερα, το επίπεδο επιτοκίων από το 2010 μέχρι το 2014 μείωνεται κατά μέσο όρο μία μονάδα. Κύριο λόγο αποτελεί η εμπιστοσύνη που δείχνουν εν μέσω κρίσης οι χρηματαγορές στην σταθερή και ασφαλή, οικονομικά, Γερμανία, τα ομόλογα της οποίας συνεχίζουν να είναι περιζήτητα.
Ελάχιστες εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών, παρόμοιες ειδήσεις εδραιώνουν το καθαρό προβάδισμα των Χριστιανοδημοκρατών έναντι του SPD στις δημοσκοπήσεις, παγιώνοντας τη βεβαιότητα της εκλογικής τους επικράτησης και του σχηματισμού, κατά την άποψή μας, “μεγάλου συνασπισμού” CDU – SPD (με τους σοσιαλδημοκράτες σε ρόλο junior partner), ο οποίος θα διευρύνει ακόμη περισσότερο την πολιτική και οικονομική επιρροή της χώρας στη διάρκεια της πενταετούς του κυβερνητικής θητείας.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: