Σφραγίδα αυταρχισμού

Ο βλοσυρός υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου έδωσε χθες τα πρώτα δείγματα γραφής και προθέσεων μέσω συνέντευξής του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Athanasiou

Δεν εξεπλάγημεν με τον παλαιολιθικό συντηρητισμό που αναδύουν οι απόψεις του, αλλά λυπόμαστε και ανησυχούμε, διότι μετά τη φυγή του Ρουπακιώτη, ο οποίος λειτουργούσε ως θεματοφύλακας του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, των ατομικών δικαιωμάτων, του δικαιικού πολιτισμού, συνολικά, και ως κυματοθράυστης των (ακρο)δεξιόστροφων σχεδίων της παρέας Σαμαρά, ο διάδοχός του έχει ελεύθερο πεδίο δράσης και εφαρμογής της αυταρχικής ατζέντας των ομογάλακτών του.

Με τον αυστηροποιημένο νόμο περί Ιθαγένειας γραμμένο από το χέρι του στο συρτάρι επί μήνες (εξαιτίας του βέτο του αποχωρήσαντα μικρού εταίρου), ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος πριν από την υπουργοποίησή του είχε δηλώσει ότι δεν χρειάζεται αλλαγή στην αντιρατσιστική νομοθεσία, δήλωσε χθες ότι δεν έχει ασχοληθεί με τον αντιρατσιστικό νόμο, διότι “δεν είναι πρωτεύων”, ουσιαστικά παγώνοντάς τον και κλείνοντας το μάτι στο 15% (και βάλε) του εκλογικού σώματος πέραν της ΝΔ (ΑΝΕΞΕΛ, ΛΑΟΣ, Χ.Α).

Την αναλγησία της εξουσίας και δη της δεξιάς, ωστόσο, την έδειξε με τον εναργέστερο τρόπο ο νέος υπουργός καλύπτοντας την εξωφρενική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να κρατήσει φυλακισμένο χωρίς δίκη επί 36 μήνες τον απεργό πείνας Κ. Σακκά: “Το Συμβούλιο που εξέτασε την υπόθεση έπραξε εντός των νομοθετικών κανόνων και δεν είναι εκτός δικονομικού πλαισίου”. Ακόμη καλά-καλά δεν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο δικαστής, στο επάγγελμα, Αθανασίου, και αποφάνθηκε ότι είναι δικονομικά ορθό να προφυλακίζεται για ιδεολογικούς λόγους ένας κατηγορούμενος επί 3 χρόνια.

Όλα αυτά, ενώ ο Σακκάς, βρίσκεται στην 25η ημέρα απεργίας πείνας και οι συνήγοροί του δίνουν μάχη με το χρόνο έχοντας προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

—————–

* πορεία για την απελευθέρωση του Κ. Σακκά, 29/6, 11.30 πμ, Πλ. Μοναστηρακίου

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: