Εξουσία σε συσκευασία δώρου

Το σχόλιο σήμερα από την Süddeutsche Zeitung:

“Η Ελλάδα θα κυβερνάται και πάλι μόνο από δύο κόμματα, τα οποία στο παρελθόν συσσώρευσαν εναλλάξ το βουνό των χρεών για τα οποία υποφέρει η χώρα. Αυτό που υπολογιζόταν ως επίδειξη ισχύος, έριξε την κυβέρνηση στην βαρύτερη μέχρι τώρα κρίση της. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να θριαμβολογεί. Θα προσεταιριστεί ένα μέρος του πρώην κυβερνητικού εταίρου ΔΗΜΑΡ και έτσι θα ισχυροποιηθεί περαιτέρω. Του λείπουν μία έως δύο ποσοστιαίες μονάδες για να φτάσει τα ποσοστά του κόμματος του Σαμαρά. Με τη μοναχική του πορεία και με το κλείσιμο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ένα πραγματικό αυτογκόλ”.

a96874_fight

Θα συμπλήρωνα ότι με Γεωργιάδη, Χρυσοχοΐδη και τ’ άλλα παιδιά στο κυβερνητικό σχήμα, τη δραπέτευση της ΔΗΜΑΡ, το παραφουσκωμένο “εγώ” του Βενιζέλου και τον (αυτο)καταστροφικό χαρακτήρα του πρωθυπουργού, δεν χρειάζεται να κουνήσουν καν το δακτυλάκι τους στο ΣΥΡΙΖΑ. H δικομματική κυβέρνηση θυμίζει αυτοκίνητο χωρίς μηχανή, φρένα και ρόδες. Δεν πάει πουθενά. Ας μην κουράζονται τα παιδιά με προγραμματική αντιπολίτευση, προτάσεις μομφής, ακτιβισμούς και συκγκεντρώσεις. Από Σεπτέμβριο που θα γυρίσουν και οι τελευταίοι από Γαύδο, Ίο, Αντίπαρο, κάμπινγκ νεολαίας και φεστιβάλ, ξεκούραστοι, μαυρισμένοι και με νέες επαναστατικές ιδέες θα βρουν στο γραμματοκιβώτιό τους την εξουσία σε συσκευασία δώρου.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

One response to “Εξουσία σε συσκευασία δώρου”

  1. Μανούσος says :

    Απλώς αναζωογονήθηκε το ΠΑΣΟΚ και πρακτικά σώθηκε, καθώς απέκτησε τουλάχιστον κυβερνητική δυνατότητα ως δεκανίκι της ΝΔ. Η ΔΗΜΑΡ βοήθησε στην ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ,το οποίο μη έχοντας πλέον ιδεολογικό προσανατολισμό έχει τουλάχιστον κυβερνητική προοπτική, άρα φυγόκεντρος τέλος (προς το παρόν).
    Για την ΔΗΜΑΡ δεν θα πω τίποτε, αρκετή στενοχώρια έχετε…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: