Ταξίδι στον εγκέφαλο του Φώτη Κουβέλη

Διακινούνται τερατολογίες περί της απόφασης του Κουβέλη να αποσυρθεί από τη βάσανο της κυβερνητικής ευθύνης. Τα ανεπαρκή αναλυτικά εργαλεία των εγχώριων δημοσιογράφων υποκαθίστανται από πηγές, περιβάλλοντα, στενούς συνεργάτες, κύκλους, παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ακόμη και από τους διαδρόμους της Αγ. Κωνσταντίνου αναδεικνύοντας δομικές (και διανοητικές) αδυναμίες του κλάδου. Τούτο, προφανώς δεν είναι δημοσιογραφία, αλλά σεναριογραφία, εικοτολογία και μπαρουφολογία.

10646_10151492731316795_1118783371_n

Αν κρίνουμε από τις αναρίθμητες επικλήσεις “στενών συνεργατών” του Φ.Κουβέλη σε γονατογραφήματα κύρους και σε κύκλοι “που ξέρουν” και τυχαίνει να είναι “βαθιά λαρύγγια”, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρέπει να έχει μαζέψει στο γραφείο του περισσότερους αυλικούς, συμβούλους και κομματικούς αξιωματούχους απ΄ότι ο Ιουστιανιανός, χωρίς δυστυχώς να μπορούμε να πούμε ότι η ΔΗΜΑΡ θυμίζει σε κάτι άλλο τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία (μέγεθος, πληθυσμό, επιρροή κλπ).

Ο Κουβέλης βεβαίως δεν έχει μιλήσει. Και τι να πει; Αφού γνωρίζουν καλύτερα, όλοι εκείνοι οι εγκαταστημένοι στον εγκέφαλό του που πίνουν καφέ, διαβάζουν το φλυτζάνι και κατόπιν γράφουν. Και όλοι εκείνοι που είναι απέναντί του, οι ξερόλες με τις ψυχαναλυτικές αρετές και τη διεισδυτική ματιά, που έχουν άποψη για όλα. Με το αλάνθαστο ρεπορτάζ, το δημοσιογραφικό δαιμόνιο και την αντικειμενική κρίση. Όπως π.χ. ο λωποδυταράς Θέμος Αναστασιάδης.

Δεν θα αναλύσω τον πρόεδρο. Την άποψή μου, η οποία είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, θα την κρατήσω για όσους πρέπει, δεν επιθυμώ να τη δω copy paste κάτω από φωτογραφία βαθυστόχαστου κονδυλοφόρου ως “άριστα ενημερωμένη πηγή” ή “κύκλοι” (τετραγωνισμένοι).

Ο Κουβέλης έλαβε μια πολιτική απόφαση η οποία δεν ανήκει στη σφαίρα του εξωπραγματικού και παρακαλείται όποιος ετοιμάζεται να πέσει από τα σύννεφα, να μην το πράξει. Ίσως ήρθε σε κακό timing, αλλά, αλήθεια, ποιος μπορεί να του ζητάει τα ρέστα σήμερα; Την υπέρβασή του την έκανε και με το παραπάνω. Έστω κι αν έτσι όπως προέκυψε η αποχώρηση, του χρεώνονται όλα τα προπατορικά αμαρτήματα και η νεκρανάσταση του Βενιζέλου ως υπεύθυνου μεταρρυθμιστή (μπρρ). Ας ελπίσουμε ότι μόλις ξεκουραστεί λιγάκι, θα συνεχίζει να προσφέρει στα πολιτικά πράγματα του τόπου (τον τρόπο και τη θέση τα βλέπουμε), διότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να βρεθεί στη διελκυστίνδα ενός νέου διπόλου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με ένα πανίσχυρο ναζιστικό αντισυστημικό μόρφωμα στα ακροδεξιά και χωρίς οργανωμένο μεταρρυθμιστικό πόλο που θα κάλυπτε το χώρο από τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τους φιλελεύθερους της ΝΔ.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: