Λήξη συναγερμού

Όπως εκτιμούσαμε εδώ και μέρες: Όταν ξέρεις ότι θα σε ξελασπώσει το ΣτΕ, επιτρέπεις στον εαυτό σου ένα κλικ τσαμπουκά και μια κουβέντα παραπάνω. Βγαίνεις από τα ρούχα σου, αγανακτείς, ανεβάζεις τους τόνους, ρίχνεις το γάντι, παρουσιάζεσαι αδιάλλακτος, ανεβαίνεις στα κάγκελα, λεονταρίζεις.

481251_10152599676590487_524629262_n

Ο Σαμαράς εμφανιζόταν τις τελευταίες ημέρες ως οννεδίτης ranger του ’80, ο εκρηκτικός Βενιζέλος κουνούσε το δάκτυλο και ο συνήθως μετριοπαθής Κουβέλης, εμφανώς οργισμένος έκλεινε σε όλες τις πτώσεις το ουσιαστικό “εκλογές”.

Το πολωμένο κλίμα αποπροσανατόλισε τους πολίτες από μείζονα προβλήματα και συντήρησε μια επετειακή κρίση, ώστε να εξαχθούν στο τέλος ηθικά διδάγματα: Καθήστε στα αυγά σας όλοι, διότι αν συμβεί κάποιο ατύχημα και πάμε σε εκλογές επιστρέφουμε στο χάος.

Η κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν. Έχουν οριστεί νέα ραντεβού, δύσκολα ή εύκολα, για το συντονισμό του βηματισμού της κυβέρνησης, ενώ οι διαξιφισμοί περί ΕΡΤ και αναγνώσεως της απόφασης του ΣτΕ συνεχίζονται από κεκτημένη ταχύτητα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει γλύφοντας τις πληγές της. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν ξέρουν τι θα τους φέξει. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Τσίπρας διαθέτει πολιτικό νου επιπέδου ΕΑΑΚ. Οι δανειστές κάνουν το σταυρό τους. Και οι πολίτες πορεύονται με το δίλημμα: Ακυβερνησία και χάος ή (έστω) μια κακή κυβέρνηση. Ως προς το δεύτερο, το στοίχημα είναι να υπερβούμε αυτόν τον συμβιβασμό με τον οποίο είμαστε αναγκασμένοι σχεδόν εκβιαστικά να συμβιώνουμε. Μπορούμε να αξιώσουμε μια καλή κυβέρνηση. Είναι καιρός οι μικροί εταίροι να μπουν επιτέλους στο κυβερνητικό σχήμα, ως πρώτο βήμα.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: