Τα μαύρα γενέθλια της τρικομματικής

Είναι πολύ λυπηρή η διαπίστωση ότι ο Σαμαράς έχει ζωστεί με εκρηκτικά στο πάρτυ γενεθλίων της κυβέρνησης συνεργασίας. Οι προσκεκλημένοι του οδυνηρά αντιλαμβάνονται τώρα ότι βρέθηκαν κλειδαμπαρωμένοι σε δωμάτιο χωρίς έξοδο, έρμαια των ορέξεων ενός ημιπαράφρονα (σε πολιτικό επίπεδο), ο οποίος έχει δείξει πολλάκις στο παρελθόν δείγματα ανάλογης γραφής.

imagesCAX12EE6

Καθώς απομακρυνόμαστε, όπως διακινείται, από το ενδεχόμενο συνεννόησης που θα γλύτωνε τη χώρα από θερινές περιπέτειες, η μεγαλύτερη ελπίδα είναι να δοθεί λύση απεγκλωβισμού από το μείζον πολιτικό αδιέξοδο μέσω της απόφασης του ΣτΕ στο οποίο προσέφυγαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Κι αυτή όμως θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.

Το εφιαλτικό σενάριο των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων, το οποίο απεργάζεται το ακροδεξιό παρεάκι του Σαμαρά, εάν επαληθευτεί, θα συμπαρασύρει βίαια την κακόμοιρη χώρα στο απόλυτο χάος. Η Ελλάδα μετά από δύο μήνες θα συνιστά μια καρικατούρα ημιδιαλυμένης χώρας στο έλεος ενός ναζιστικού κόμματος της τάξης του 15-20% και χωρίς καμιά κουλτούρα κυβερνήσεων συνεργασίας, αφού θα την έχει ενταφιάσει out of the blue ο πρωθυπουργός.

Το ερώτημα αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι ένα και μοναδικό: Μπορεί κάποιος να συνετίσει, να επαναφέρει στη λογική, να σταματήσει τον επικίνδυνο Σαμαρά; Κάποιος να του πει ότι στα πάρτι προσφέρουν καναπεδάκια και μπόμπες, όχι φυτίλια και βόμβες.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

One response to “Τα μαύρα γενέθλια της τρικομματικής”

  1. GUS says :

    Είναι να μην τα φέρει η μοίρα έτσι, ώστε να πέσεις στην ανάγκη του μπαμπέση ανθρώπου…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: