Η μεγάλη ευθύνη των μικρών εταίρων

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ που εκτιμάται ότι θα δώσει λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από τους άστοχους χειρισμούς Σαμαρά, οι εταίροι παραχωρούν στον εαυτό τους ένα περιθώριο λεονταρισμών και αδιαλλαξίας. Ο κίνδυνος “ατυχήματος” είναι ωστόσο ορατός.

603683_10152669933210487_595427423_n

Θα είναι ασυγχώρητος όποιος προτάξει το κομματικό του συμφέρον σ΄αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη ώρα για τη χώρα.

Οι μικροί εταίροι δικαιολογημένα εγείρουν ενστάσεις για την περιθωριοποίησή τους από τον πρωθυπουργό. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών όμως. Ήταν δική τους η απόφαση τον περασμένο Ιούνιο να μην συμμετάσχουν ενεργά με δικούς τους υπουργούς -πολιτικά πρόσωπα- στην κυβέρνηση και να αρνηθούν θέσεις αντιπροέδρων στο σχήμα. Ο Σαμαράς εκ των πραγμάτων θα ελεγχόταν καλύτερα και σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να συμπεριφέρεται ως φεουδάρχης.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: