Σου πάει το μαύρο…

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Δίπλα στο “μαύρο” του Σαμαρά, θα προσθέσω (πολύ δυστυχώς) το “μαύρο” της ΕΣΗΕΑ, η αριστερίστικη ηγεσία της οποίας – πώς τα καταφέρνει – κάθε φορά που βιώνουμε συγκλονιστικές στιγμές ως κοινωνία και η δεξιά μας φοράει γύψο χωρίς να το πολυπαίρνουμε γραμμή, φροντίζει με μαξιμαλισμούς και παλαιοσυνδικαλιστικής λογικής τακτικισμούς να παίζει τελικά το παιγνίδι της κυβέρνησης.

17778_10152669257015487_143764655_n

Ο Σαμαράς κατεβάζει το διακόπτη στην ΕΡΤ και η ΕΣΗΕΑ κλείνει τη στρόφιγγα των ειδήσεων, στερώντας από την κοινή γνώμη την ενημέρωση, την πληροφορία, τη γνώση και την ανάλυση. Ποιον συμφέρει τούτη η ακίνητη γραμμή καρδιογραφήματος; Με ποιο σκεπτικό είναι προτιμότερη η 72ωρη -προσώρας- απεργία όλων των ΜΜΕ, η μουγγαμάρα, ως απάντηση στη φίμωση της δημόσιας τηλεόρασης; Στενοχωριέται πολύ ο Σαμαράς που περνάει έτσι αβαβά ο φασισμός του, ο οποίος απασχολεί τους συνήθεις ευαίσθητους; Γιατί, ας πούμε, δεν αποφασίστηκε άμεση τροποποίηση όλων των προγραμμάτων όλων των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της χώρας με αποκλειστικό θέμα την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του δημοσίου αγαθού της αδέσμευτης ενημέρωσης; Διακαναλικά.Και ο τύπος; Για ποιο λόγο δεν κυκλοφορούν σήμερα εφημερίδες; Από πού θα ενημερωθεί ο κόσμος και πώς θα τον κερδίσεις για την υπόθεσή σου; Θα του στείλεις την επιχειρηματολογία σου με ταχυδρομικά περιστέρια;

Έλεος..Να θυμηθούμε τη ΜΑΡΦΙΝ; Ένα από τα χαρακτηριστικότερα μελανά σημεία της δημοσιογραφικής συντεχνίας. Κάηκαν τρεις άνθρωποι, είχε πνιγεί η Αθήνα στο χημικό και η ΕΣΗΕΑ δεν διέκοψε καν την απεργία της. Και δεν ήταν η μοναδική φορά. Τα μαντάτα τα έμαθα μέσω ARD και Βερολίνου, RFI και Παρισίων και μάλιστα με live σύνδεση από Σύνταγμα και Σταδίου, διότι ευτυχώς είχα προνοήσει να διαθέτω δορυφορική στο σπίτι μου και οι ξένοι ανταποκριτές δεν ξέχασαν ότι το επάγγελμά τους είναι λειτούργημα.

Διαβάστε εδώ την παλαιολιθική ανακοίνωση συνέχισης της απεργίας των δημοσιογράφων, επιπέδου μαοϊκού γκρουπούσκουλου της Βαλτετσίου: “Μετά τη σκοταδιστική ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά για το “λουκέτο” της ΕΡΤ, που προκάλεσε ευρύτερο λαϊκό ξεσηκωμό στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων στα ΜΜΕ αποφάσισαν ομόφωνα τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα Μέσα, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά”.

Τι; Εσείς δεν ακούσατε για τον ευρύτερο λαϊκό ξεσηκωμό στη Νέα Ζηλανδία, στην Παπούα και στο Σουρινάμ; Εμ, πώς να τα ακούσετε… αφού οι δημοσιογραφάρες αποφάσισαν να μας τιμωρήσουν με μαυρίλα στην ενημέρωση. Ασορτί με το Σαμαρά.

————-

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: