Όταν σκανδαλίζεται ο Άνθιμος…

“Η γυμνότης είναι αδίκημα” κατά τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο. Μάζεψε, όπως υποστήριζε τις προηγούμενες μέρες, 20.000 συμβολαιογραφικά επικυρωμένες υπογραφές για να μην πραγματοποιηθεί το gay pride στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα εκτόξευε απειλές λέγοντας ότι “δεν εγγυάται τι θα γίνει” εκείνη την ημέρα. Ξύλο στους ντιγκιντάγκες από νταβραντισμένους χριστιανούς; Ή ανησυχούσε μήπως συρρεύσουν ρασοφόροι με ιδιαίτερα γούστα;
Τελικά οι παρελάσεις οργανώθηκαν σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη με μεγάλη προσέλευση και επιτυχία, χωρίς την “άδεια” του σκοταδιστή κληρικού, που καλό είναι να κοιτάει τα του οίκου του.

10390_689814121034389_931602787_n

Όσο εδώ, σε μια κοινωνία (ομο)φοβική, ανώριμη και καθυστερημένη συζητάμε ακόμη για το αυτονόητο δικαίωμα έκφρασης και σεξουαλικού αυτοπροσδιορισμού, στη Γερμανία το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης, αναγνώρισε το δικαίωμα σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων να απολαμβάνουν τις ίδιες φορολογικές ελαφρύνσεις με τους έγγαμους ετεροφυλόφιλους και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την 1η Αυγούστου του 2001.

Όχι μόνο δεν διάβασα την παραμικρή αντιδραστική τοποθέτηση από την καθολική ή την ευαγγελική εκκλησία, αλλά την εξέλιξη χαιρέτισε το σύνολο των πολιτικών κομμάτων. Ακόμη και οι δεξιοί χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ από κοινού με τους υπερσυντηρητικούς βαυαρούς της CSU (Χριστιανοκοινωνιστές), οι οποίοι υπερασπίζονται τις παραδοσιακές αξίες, ακολουθώντας την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, μετά από συνεδρίαση της κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας τους αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία να προωθήσουν σχετικό σχέδιο νόμου άμεσα, πριν από τη θερινή διακοπή των εργασιών του Μπούντεσταγκ.

Τούτα, βεβαίως, συμβαίνουν σε μια ανοιχτή και κοσμοπολίτικη κοινωνία, αλλά όχι φυσικά σε μια χώρα όπου παρεπιδημούν κάθε είδους κομπλεξικοί (ποιμενάρχες και άλλοι), οι οποίοι παρεμβαίνουν στο δημόσιο λόγο κουρελιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατακεραυνώνοντας τη διαφορετικότητα και καλώντας τους χριστιανούς, κατά τη διάρκεια του gay parade, να απομακρύνουν τα παιδιά τους και να τα κλειδώσουν σπίτι να μη διαφθαρούν από τους κίναιδους.

Αυτά τα ωραία εν έτει 2013 από τον Διονύση Ρούσσα, κατά κόσμον Άνθιμο, με την παθολογική αγάπη για τα φονταμενταλιστικά κηρύγματα από άμβωνος, την εμπλοκή στα πολιτικά, τη μισαλλοδοξία και τους αφορισμούς.

Η ειρωνία είναι ότι φέρει το όνομα ενός άλλου Άνθιμου, του Γαζή, του μεγάλου διαφωτιστή από τις Μηλιές του Πηλίου, με τον οποίο προφανώς ουδένα κοινό έχει.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

One response to “Όταν σκανδαλίζεται ο Άνθιμος…”

  1. wanderley says :

    πες τα landstreicher! γενικά στη Θεσσαλονίκη υπάρχει παράδοση σε νταβραντισμένους χριστιανούς πατριώτες Μακεδονομάχους (χωρίς κόμματα η ανάγνωση) ….. αρκετοί από τους οποίους πολύ θα γούσταραν να είναι πάνω σε κάποιο άρμα … μη νομίζεις, από τη σκασίλα τους αντιδρούν έτσι ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: