Μη Μίκη!

“Αν μπορούσα θα της έπαιρνα το ελληνικό διαβατήριο. Eίναι προσόν που ζεις στην Ελλάδα και είσαι Έλληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία”.

Ποιος το είπε αυτό; Κάποιος φαν του Μεταξά; Ο Φαήλος; Ο Αμβρόσιος; Ο μελαμψός Φύρερ; Ο Καμμένος; Όχι. Πολύ δυστυχώς ο Μίκης Θεοδωράκης.

Free-Speech

Η θλιβερή κατάντια ενός συμβόλου παλαιότερων αριστερών, με το έργο του οποίου ταυτίστηκε η αντίσταση και το υψηλό φρόνημα μιας ολόκληρης εποχής. Το τραγικό στην ιστορία είναι ότι τα επιθετικά αυτά λόγια εκστομίστηκαν από έναν άνθρωπο (προχωρημένης ηλικίας), ο οποίος διώχθηκε ο ίδιος για τις ιδέες του και το διαβατήριό του αφαιρέθηκε από τη χούντα. Σήμερα μοιράζει πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης. Ζητάει για την Μαρία Ρεπούση, επειδή δεν συμφωνεί προφανώς με την άποψή της, να διωχθεί για τις ιδέες της, να της αφαιρεθεί το διαβατήριο και να εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Εάν δεν αντιλαμβάνεται πια τι λέει, δεν υπάρχει κάποιος στον κύκλο του να τον προστατέψει;

——————

* Οι επιθέσεις εναντίον της Ρεπούση από τους Τράγκα, Χατζηνικολάου, Θεοδωράκη, Ζουράρι, κ.ά δεν υστερούν σε τίποτα από τον πιο άθλιο φασιστικό λόγο.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

2 responses to “Μη Μίκη!”

  1. χαρη says :

    ό,τι ήθελα να πω κι εγώ, ό,τι έλεγα από μέσα μου συνέχεια, και δεν άντεχα (δεν αντέχω) να γράψω ούτε λέξη από τήν αποσβολωμένη αηδία
    ευτυχώς που εσύ έχεις γερότερο στομάχι Περιπλανώμενε (ή δεν μεταφράζω σωστά ; )

    πολλά λάικ προς το παρόν (θα’χεις και συνέχεια 🙂 )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: