Ο Φώτης, ο Αντώνης και ο μύλος του ρατσισμού

Δεν τους πιάνεις από πουθενά.

Υποχωρεί -με κόστος- ο Κουβέλης σε θέματα όπως ΕΕΤΗΔΕ, Δημόσιο, προϋπολογισμό κλπ. προκειμένου να μην προκαλέσει ρωγμές στην κυβέρνηση και δημιουργηθούν παρενέργειες στο επαχθές αλλά αναγκαίο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας, βγαίνουν όλοι και τον χαρακτηρίζουν “δεκανίκι”, “κωλοτούμπα”, “υπηρέτη του συστήματος”, “ο καλύτερος φίλος του Σαμαρά” κοκ.

Δεν υποχωρεί ο Κουβέλης (μαζί με το Βενιζέλο) στο αντιρατσιστικό, ένα θέμα που δεν άπτεται των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας, αλλά την καθιστά διεθνώς ρεζίλι και μια άκρως ξενοφοβική χώρα, η οποία παρότι έχει πρόβλημα ρατσισμού και ανόδου των ναζί, αδρανεί και αδιαφορεί ως προς στην αντιμετώπιση του(ς), αποκαλείται “υπερβολικός”, “εκνευρισμένος άρα πανικόβλητος λόγω χαμηλών ποσοστών”, “ποντίκι που βρυχάται”.

45582_10152689538255487_1789771731_n

Μήπως τελικά, τον προτιμούν σε κανά καφενέ με ασήκωτο κομπολόι και καταγγελτικό τσιγάρο να κατακεραυνώνει την “κεβέρνηση”, αντιμνημονιακά και παντελονάτα; Τότε θα ήταν οκ ο Φώτης; Και αβρόχοις ποσίν;

Ετοιματζίδικη, προκάτ, προτηγανισμένη δημοσιογραφία. Από το δευτεριάτικο “είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί συμβιβαστική, στογγυλή λύση στο θέμα που ανέκυψε με το αντιρατσιστικό”, περάσαμε στην “πρώτη σοβαρή κρίση της κυβέρνησης” της Τρίτης και στο σημερινό “έλα μωρέ, σιγά μη ρίξουν την κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό”.

(Θα ήθελα να μπορούσαμε να δούμε πώς θα ήταν η Ελλάδα σήμερα, εάν ο Κουβέλης δεν έπαιρνε την ιστορική απόφαση πέρυσι τέτοια εποχή να βάλει πλάτη σε κυβέρνηση συνεργασίας ώστε να σωθεί η χώρα από την ακυβερνησία, τη χρεοκοπία και από απείρως επικινδυνότερες περιπέτειες απ’ όσες βιώνουμε τα τελευταία χρόνια). Το θέμα του ρατσισμού δεν νοείται να αποτελεί δευτερεύον θέμα κομματικής αντιπαράθεσης σε μια χώρα που οι ναζήδες έχουν βγει παγανιά. Για τον Κουβέλη η επιμονή στην ψήφιση του νομοσχεδίου δεν σχετίζεται με μικροκομματικά οφέλη, καθώς διακυβεύονται πολλά περισσότερα και το αντιλαμβάνεται.

Όταν, μαλάκα, θα ξυπνήσεις μια μέρα και θα έχεις χούντα, μην εκπλαγείς. Αναρωτήσου απλά γιατί από τη στιγμή που ο Αντωνάκης ανέλαβε τον ενταφιασμό του νομοσχεδίου που ο ίδιος ζήτησε να συνταχθεί, σταμάτησε η Χρυσή Αυγή τα πανηγύρια. Να σου πω εγώ: Διότι κέρδισε ήδη. Διότι τη δουλειά της την κάνει ο Σαμαράς και δεν υπάρχει κανένας λόγος να εκτίθεται πια. Έχει μετατοπιστεί στο επίκεντρο της δημόσιας σφαίρας. Ο Σαμαράς, γνωστός για τις ακροδεξιές του θέσεις από εποχής ΠΟΛΑΝ, συνεχίζει τη “λαμπρή” παράδοση του Χρυσοχοϊδη, του Λοβέρδου, του Δένδια και όλων όσων, συνεπικουρούμενων από άθλια τηλεοπτικά υποπροϊόντα, ρίχνουν νερό στο μύλο του λαϊκισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Όταν κλείνεις τα αυτιά στον επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον Μούιζνιεκς, όταν γράφεις στα παπάρια σου τις εκθέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας, όταν κοροϊδεύεις τους κουτόφραγκους (βλ. επίτροπο Μάλμστρεμ) υποσχόμενος ότι θα περάσεις άμεσα το εν λόγω νομοσχέδιο, όταν αφήνεις να δρουν ανενόχλητα τάγματα εφόδου στις γειτονιές της Αθήνας, όταν δεν βλέπεις ότι τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, όταν αδιαφορείς για την ύπαρξη δολοφονημένων αλλοδαπών, όταν αφήνεις να εδραιώνεται και να νομιμοποιείται στα κεφάλια ενός ταλαιπωρημένου λαού η ακραία και εγκληματική πρακτική διασποράς τυφλού μίσους από ναζιστικούς κύκλους, όταν μέσω της Γ.Γ της κυβέρνησης βάζεις την ΚΕΝΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο, το οποίο έχουν συντάξει και ελέγξει δύο πρώην πρόεδροι του ΔΣΑ, συνταγματολόγοι, και κάνεις διαρροή μία ώρα πριν το ad hoc συμβούλιο των αρχηγών της τρικομματικής, και σε λένε και Σαμαρά ε, ναι, θα πεις ότι δεν χρειάζεται επικαιροποίηση του αντιρατσιστικού νομικού πλαισίου. Ακόμη μια φορά ανεύθυνος, ως συνήθως. Δεν χρειάζεται, οι υπόλοιποι, να τον παρακολουθήσουμε.

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: