Η αλήθεια για τον αντιρατσιστικό νόμο

Μέσα στην άνοιξη ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς ενημερώνει στο τριψήφιο νούμερο τους κυβερνητικούς εταίρους ότι σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Η πρωτοβουλία είναι δική του και οι Κουβέλης – Βενιζέλος συμφωνούν. Κατόπιν, δίνεται εντολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη να συντάξει το σχετικό σχέδιο νόμου. Ο Φ.Κουβέλης δεν έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα επί των διατάξεων, αλλά και κάτι παραπάνω. Για τη ΔΗΜΑΡ το εν λόγω νομοσχέδιο είναι εκ των ων ουκ άνευ και αιχμή του δόρατος. Φυσιολογικό, εάν ληφθεί υπόψη ότι στα οικονομικά σύρθηκε το τελευταίο δωδεκάμηνο πολλές φορές σε αποφάσεις εκτός των πολιτικών της θέσεων και υπό συνθήκες εκβιαστικής πίεσης.

1

Το αρχικό σχέδιο χαρακτηρίζεται από τον πρωθυπουργό “ήπιο” και επιστρέφεται στο Ρουπακιώτη για την “αυστηροποίηση των διατάξεων”. Αυτά συμβαίνουν πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα. Το επιτελείο Ρουπακιώτη με την εποπτεία του Κουβέλη επεξεργάζονται εκ νέου τις διατάξεις εκπονώντας ένα πλήρες και επικαιροποιημένο σχέδιο νόμου, το οποίο ενσωματώνει Οδηγίες της Ε.Ε και ενισχύει το νομοθετικό οπλοστάσιο της χώρας εναρμονίζοντάς το μετά από τριάντα χρόνια με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης πράττει τα αυτονόητα. Στη χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά ρατσιστικών επιθέσεων, με ναζί να προελαύνουν και με μια βαθιά συντηρητική κοινωνία λαμβάνει μέτρα με την (δική μας) ελπίδα και απαίτηση να εφαρμόζονται.

Κατά το ταξίδι του Κουβέλη στις Βρυξέλλες αρχίζουν οι διαρροές από τη Συγγρού και το Μαξίμου. Μαθαίνουμε το όνομα “Μπαλτάκος”. Μαθαίνουμε από τους δημοσιογράφους-που-μας-αξίζουν ότι στη ΝΔ δεν υπάρχουν πλειοψηφίες, ότι δεν χρειάζεται, ότι θα ηρωοποιηθεί η Χρυσή Αυγή, ότι είναι επαρκής ο νόμος του… 1979.Το νομοθέτημα υποσκάπτεται από εκείνους ακριβώς που είχαν λάβει την πρωτοβουλία. Ο Σαμαράς απουσιάζει στην Κίνα και αφήνει τους άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Οι φωνές του Κουβέλη, ο οποίος ήταν θετικός σε βελτιώσεις, αλλά διαφωνούσε κάθετα εξ’ αρχής στη ματαίωση, αναβολή ή μη προώθηση του αντιρατσιστικού, λέγεται, ότι ακούστηκαν από το δικηγορικό του γραφείο στις αρχές της Πανεπιστημίου ως το κτήριο της Βουλής. Τι άλλαξε, τι σημαίνουν όλα αυτά, τι θα γίνει από εδώ και πέρα, όλα θα λυθούν απόψε στις 18.00, στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, την οποία απαίτησε ο Κουβέλης. Ο Σαμαράς πρέπει να βρει καλά επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τη στροφή 180 μοιρών.

Τα ρεπορτάζ που διοχετεύονται στον τύπο περί “γεφυρώματος των διαφορών” και “κατευνασμού των εταίρων” εξακολουθούν να εκπορεύονται από το Μαξίμου και απηχούν τους ευσεβείς πόθους της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να στήσει ανάχωμα στη Χρυσή Αυγή και υπαναχωρεί πιστεύοντας εγκληματικά αφελώς ότι θα επαναπατρίσει έτσι ψηφοφόρους. Στη ΝΔ πλανώνται πλάνην οικτράν, εάν νομίζουν ότι αυτό θα περάσει έτσι (όπως πέρασαν τόσα και τόσα)… Η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για την πρώτη σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

One response to “Η αλήθεια για τον αντιρατσιστικό νόμο”

  1. wanderley says :

    καλά τα λες αλλά μάλλον γαργάρα θα το κάνει κι αυτό ο κυρ. Φώτης ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: