Δημοσιογράφοι με πολλά λεφτά

Κατά την εξέταση του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γ. Διώτη, στην προανακριτική επιτροπή προέκυψε μετά από επισήμανση της Ζ.Κωνσταντοπούλου το όνομα δημοσιογράφου στην λίστα Λαγκάρντ.

14024_662817033734098_1118897566_n

Η δημοσιογράφος Ε. Α. εργάζεται στο κανάλι της Βουλής, αλλά και στη Deutsche Welle και θεωρείται, κατά την προσωπική μου άποψη, από τις πλέον καταξιωμένες και σοβαρές στο χώρο της. Αλλά…

Η εργασία της σε Αθήνα/Βόννη/Βερολίνο δικαιολογεί το τεράστιο ποσό του 1,6 εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο βρέθηκε στους λογαριασμούς της στην Ελβετία; Το γεγονός ότι εργάζεται στο κανάλι της Βουλής εγείρει ηθικό θέμα και, επομένως, είναι τεκμηριωμένο το αίτημα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για πρόσκλησή της στην Επιτροπή.

Τα λεφτά μπορεί να της ανήκουν και να τα έχει βγάλει με νόμιμο τρόπο και μπράβο της. Εύχομαι να είναι έτσι. Όμως, όσο αναμφισβήτητα καλή δημοσιογράφος κι αν είναι, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι τόσα χρήματα δεν βγάζεις από τη δημοσιογραφία ούτε στον αιώνα τον άπαντα. Επιπλέον, η εργασιακή της σχέση με τη Βουλή, αλλά και η στερεοτυπική (ωστόσο, όχι παράλογη) εικόνα των πολιτών περί συνδιαλλαγής πολιτικών και δημοσιογράφων) την αναγκάζουν να διαλύσει κάθε αμφιβολία.

Οι απαντήσεις της σε σχετικές νύξεις εφημερίδας (ΤΑ ΝΕΑ) δεν με πολυέπεισαν: Δήλωσε ότι τα λεφτά αυτά (1,6 εκατ.) τα άφησε ο πατέρας της στις τρεις κόρες του, έχοντας εργαστεί ως δικηγόρος μέχρι τα 93 του…Εξτρήμ; “Αποφέρουν τόκους”; – Δεν γνωρίζω. Αναφέρονται στη φορολογική σας δήλωση; – Δεν γνωρίζω (!)

Μετά απ’ αυτά, νομίζω ότι είναι επιβεβλημένο να προσκληθεί η δημοσιογράφος στην εξεταστική της Βουλής. Και ελπίζω, για να μη χάσουμε και τα τελευταία αποθέματα εκτίμησης σε ανθρώπους που μας αρέσουν για τη συγκρότηση, το έργο και την κατάρτισή τους, να δώσει τις οφειλόμενες απαντήσεις αποδεικνύοντας πώς ό,τι είναι προς διερεύνηση είναι και νόμιμο και ηθικό.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: