Αττική βροχή, μαγιάτικη

Μαγιάτικη βροχή στην πόλη. Από το ξημέρωμα άκουγα τις στάλες να πέφτουν στα αλουμίνια του μπαλκονιού και στριφογύριζα στο κρεβάτι με μια ακατάβλητη αίσθηση παιδικής ευδαιμονίας.

WP_000689

Λίγες ώρες αργότερα η βροχή συνέχιζε ακατάπαυστη. Ο ουρανός μουντός. Πήρα τη μωβ ομπρέλα και έφυγα νωρίτερα από το σπίτι, ώστε να μη βιαστώ να πάω στο γραφείο, κλέβοντας χρόνο για να απολαύσω τα χρώματα και τις ακαταμάχητες ευωδιές του Λυκαβηττού, να ανοίξω τα ρουθούνια μου στο νοτισμένο χώμα, να δω το νερό να τρέχει ανάμεσα από τα κλαδιά των πεύκων.

Η λυτρωτική βροχή σβήνει κάθε βάρος. Καθαρίζει το σκονισμένο σώμα, επουλώνει τις ουλές, εξαγνίζει την ψυχή και ανοίγει τους πόρους τροφοδοτώντας τον οργανισμό με ρέον βάλσαμο.

Ανοίγεις το στόμα να την πιεις, να ξεδιψάσεις. Απλώνεις τα χέρια να κρατηθείς, να την πιάσεις. Σηκώνεις τα μάτια να τη δεις και να μπλεχτεί με δάκρυα.

Είμαστε το ίδιο είδος μ’ αυτούς που στη βροχή βλέπουν μποτιλιαρίσματα, σχιζοφρένεια και χάος στο κέντρο της Αθήνας; Είμαστε το ίδιο μ’ αυτούς που σιχτιρίζουν τον ουρανό που τους εκδικείται; Που ανεβαίνουν στα πατάρια να βρουν γαλότσες; Που στεγνώνουν το ατροφικό χαμόγελό τους στην έρημο της αδιαφορίας και ακονίζουν την μικροαστική επιθετικότητά τους; Που ταριχεύουν την ευαισθησία τους;

Όταν βρέχει, λαμποκοπά η πόλη. Η αττική βροχή είναι αέναα λυρική. Μετά έρχεται το ουράνιο τόξο. Μα δεν το βλέπουν όλοι, μπορεί να μην είναι για όλους.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: