Τηλε-προπαγανδιστές των ναζί

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Δεν ξέρω όμως, εάν αυτό που συμβαίνει είναι πια μια απλή λεπτομέρεια. Επιστρέφοντας χθες στην πρωτεύουσα παρακολούθησα τις ειδήσεις των τηλεοπτικών καναλιών. Είναι μέρος της δουλειάς μου. Τα αυτοαποκαλούμενα “αντιδελτία” των περιθωριακών καναλιών, απάντηση (τάχα μου) στα “μη δελτία” των μεγάλων ιδιωτικών έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα προ πολλού.

assets_LARGE_t_420_462902

Έλλειψη δεοντολογίας, “δημοσιογράφοι”-εκβιαστές, άνθρωποι του υποκόσμου. Αρκούσε μέχρι πρότινος να μην συμπεριλαμβάνονται στο τηλεχειριστήριο, να μην τα βλέπουμε.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, είναι διακριτή η ανοιχτή προπαγάνδιση της Χρυσή Αυγής από τους εν λόγω σταθμούς με την αξιοσημείωτη, κατά τ’ άλλα, δυεισδυτικότητα στα λαϊκά στρώματα. Τα πάνελ των “αποκαλυπτικών δελτίων” αποτελούνται από έναν Πόντιο Πιλάτο, πρώην απομίμηση του Χατζηνικολάου, και δύο στάνταρ προπαγανδιστές της Χρυσής Αυγής. Δηλώνουν δημοσιογράφοι, ο ένας μου είναι εντελώς άγνωστος, ο άλλος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εκβιασμούς και πεντοχίλιαρα, εξαφανίστηκε και επανέκαμψε πούρος χρυσαυγίτης. Οι λοιποί 2-3 προσκεκλημένοι είναι συνήθως γραφικότητες από τον πέραν της ΝΔ δεξιό βιότοπο. Χθες άκουγα με ανοιχτό το στόμα τον έναν να λέει “ο ανύπαρκτος Καμίνης, δεν τον λέω κύριο, και ο κύριος Γερμενής” και ο άλλος συμβουλευτικά “ρε παιδιά (της Χρυσής Αυγής) ενώ είστε από πάνω, με κάτι τέτοια δίνετε τροφή στους αντιπάλους και βρίσκεστε από κάτω”. Η εν λόγω καθημερινή εκπομπή διαδέχεται την σούπερ λαϊκίστικη εκπομπή του Τράγκα. Μετά, ακολουθεί ο Χίος με το hardcore χρυασαυγίτικο Μακελειό ή ο φίλος της Τζούλιας Αλεξανδράτου που μπερδεύεται με το autocue.

Τους περασμένους μήνες, έχω δει επανειλημμένως εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής να στρογγυλοκάθονται χωρίς αντίλογο στα τηλεπαράθυρα, παρελάσεις αποστράτων, αφιερώματα στη Χούντα και τον Παπαδόπουλο, κάλυψη κάθε εθνικιστικής και ναζιστικής εκδήλωσης κλπ…Ένα ανέκδοτο είναι ότι εργαζόμενος σε τέτοιου είδους κανάλι έφυγε λέγοντας σε φίλο μου δημοσιογράφο ότι “εκεί μέσα έγιναν όλοι χρυσαυγίτες”. Απόψε, ο μελαμψός Φύρερ της Χρυσής Αυγής έχει αποκλειστική συνέντευξη στο κανάλι. Χθες τον φιλοξενούσε ο Κουρής στο δικό του. Να μην τραβάμε τα μαλλιά μας μόνο όταν εμφανίζονται τα κεκαρμένα εν χρω φιλαράκια του Τράγκα στον ΣΚΑΙ.

Το θέμα είναι υπαρκτό και δεν τίθεται νομίζω θέμα πλουραλισμού, πολυφωνίας και δικαιώματος στην άποψη. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κανάλι μικρών και μεγάλων εκβιαστών, το οποίο έχει μετατραπεί σε φερέφωνο και μέσο προπαγάνδας του μισαλλόδοξου και ρατσιστικού λόγου της Χρυσής Αυγής.

Κάποιος πρέπει να ασχοληθεί άμεσα μ’ αυτά τα κανάλια. Να ρίξουμε τις μούρες μας και να τα δούμε. Να δούμε τι λένε, πώς το λένε πριν είναι πολύ αργά, ελλείψει ραδιοτηλεοπτικών νόμων και κανόνων ή της εφαρμογής τους. Ρίξτε καμιά κεραία, επανεξετάστε, αφαιρέστε καμιά άδεια, στείλτε μερικούς στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, “δημοσιογράφους”, απατεώνες και φασισταριά που εμφανίζονται κάθε βράδυ στην τηλεόραση εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και ξιφουλκώντας κατά της δημοκρατίας, προμοτάροντας ανοιχτά και με την ανοχή/αδιαφορία/παθητικότητα του δημοκρατικού κόσμου του ναζί.

————–

Είναι δε τραγικό, το γεγονός ότι σ’ έναν εξ’ αυτών των σταθμών, διευθυντής είναι πρώτος επιλαχών υποψήφιος δημοκρατικού κόμματος, για τον ποιον και τις εθνικιστικές απόψεις του οποίου είχαν κατατεθεί ισχυρές και τεκμηριωμένες ενστάσεις, αλλά κατάφερε δυστυχώς να παρεισφρύσει στα ψηφοδέλτια. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα και τον δούμε κι αυτόν βουλευτή…………..

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: