Το ελληνικό δαιμόνιο: Δύο Πρωτομαγιές και ένα Πάσχα

Η αργία της Πρωτομαγιάς είναι ιερή… ακόμη και αν οι εργαζόμενοι δεν την τιμούν πλέον, όπως με τα ματάκια μου έχω διαπιστώσει, αν κρίνω από την προσέλευση στις εορταστικές συγκεντρώσεις, ακόμη κι αν κακοποιείται συνδικαλιστικά, ακόμη κι αν ακυρώνεται κομματικά.
Ιερό είναι και το δικαίωμα του έλληνα στη λούφα και στην κοπάνα.
Ιδού τι εννοώ:

544374_4528766865244_341933942_n

Η αργία μεταφέρθηκε φέτος με επίσημη απόφαση του κράτους στις 7 Μαΐου, ημέρα Τρίτη, διότι ημερολογιακά πέφτει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Μέχρι εδώ καλά. Εφόσον μεταφέρθηκε, ο οποιοσδήποτε πολίτης με κοινή λογική θα φανταζόταν ότι οι υπηρεσίες του κράτους λειτουργούν αύριο κανονικά. Εδώ όμως αρχίζει ο ελληνικός παραλογισμός, τον οποίο πληρώνουμε και ξαναπληρώνουμε. Οι υπηρεσίες του κράτους αύριο αργούν. Γιατί; Γιατί έτσι. Θα δώσουν λόγο σε κανέναν; Και φυσικά θα παραμείνουν κλειστές και την Τρίτη του Πάσχα. Και όχι μόνο αυτές: Αύριο, απεργούν, λέει, πλοία, τρένα, προαστιακός, σε στάσεις εργασίας προχωρούν τα ΜΜΜ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ οργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διότι η κυβέρνηση μετέφερε την αργία στις 7/5!!!!!

Κοπάνα, λούφα και παραλλαγή σε όλο της το μεγαλείο. Να ένας εύσχημος, αλλά γελοίος λόγος για να επιμηκυνθεί στο έπακρο η πασχαλινή απόδραση στας εξοχάς, να πάει από Τρίτη βράδυ ως τουλάχιστον Τρίτη του Πάσχα…Να και ο κακώς νοούμενος συνδικαλισμός. Να και η δημιουργική λογιστική του ελληνάρα. Πώς τρεις-τέσσερις ημέρες αργίας και σχόλης τις διπλασιάζεις, τις κάνεις οκτώ.

Ανακεφαλαιώνοντας: Μ. Τετάρτη αργία και απεργία επειδή μεταφέρθηκε η αργία και την Τρίτη του Πάσχα αργία επειδή μεταφέρθηκε η αργία.

———————-

Κλείνουμε με ένα πραγματικό, σημερινό περιστατικό, το οποίο μας μετέφερε καλή φίλη. Το ερώτημά της στο τέλος δεν είναι ρητορικό και κανείς δεν θα έκοβε το χέρι του διακυνδυνεύοντας ασφαλή απάντηση:

“Παίρνω στον Δ.Αθηναίων.
Μου δίνουν το τηλ. της υπηρεσίας που θέλω.
Παίρνω από τις 9πμ δεν απαντάνε.
Ξαναπαίρνω στον Δ.Αθηναίων.

-Καλημέρα, είναι ανοιχτές οι υπηρεσίες σας σήμερα;
-Φυσικά.
-… Αύριο;
-Όοοοοοχι.
-Μεθαύριο;
-Ναι, βέβαια.
-Ξέρετε, παίρνω από το πρωί στην Χ υπηρεσία αλλά δεν απαντά.
-Μα είναι ανοιχτά.
-Μεθαύριο τι ώρες είναι ανοιχτά;
-Νομίζω κατά τις 9 μέχρι τις 2 τουλάχιστον.
-Μάλιστα. Μου δίνετε τη διεύθυνση;
-Θα σας εξηγήσουν στο τηλέφωνο.
-Μα δεν απαντάνε.
-Μα είναι ανοιχτά σήμερα.

Και σε ερωτώ, εγώ μεθαύριο να πάω ή έχουν απεργία;”

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: