Καιρός απόδρασης

Σήμερα δεν θέλω να γράψω τίποτα σπουδαίο. Θα ήθελα απλά να σας φαντάζομαι, εσάς που δεν γνωρίζω, με μια εξάδα μπίρες και δυνατή μουσική να σκίζετε γκαζωμένοι τον αέρα, να αφήσετε πίσω την τοξική πόλη και να εκδράμετε στο countryside. Είναι το λυτρωτικό καλοκαίρι που εγκαθίσταται στις καρδιές μας και τα μαλλιά της συντρόφου σας που ανεμίζουν στο ανοιχτό παράθυρο. Είναι η εποχή της απόδρασης.

stock-footage-pretty-young-woman-holding-textile-and-enjoying-ocean-view

Θα ήθελα, αν μπορούσαμε να μιλήσουμε, να μου λέγατε ότι δεν σας πτοεί η κρίση, ότι δεν σας παραλύει η μιζέρια και ο παραισθησιογόνος φόβος και πώς πήρατε την απόφαση ότι στο δικό σας έργο είστε οι πρωταγωνιστές, πώς αποφασίσατε και επιλέξατε να ζήσετε και τη συνέχεια ανακαλύπτοντας και ενεργοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες της ανθρώπινης θέλησης.
Θα ένιωθα ικανοποίηση, αν με διαβεβαιώνατε ότι θυμάστε ακόμη πως τα καλύτερα πράγματα στη ζωή δεν κοστολογούνται, δεν φορολογούνται, δεν χάνονται και διεκδικούνται καθημερινά. Τα αναπνέετε, τα νιώθετε, τα ακούτε, τα αφουγκράζεστε, τα μυρίζετε, τα αγκαλιάζετε, τα γεύεστε…αν συμφωνούσαμε ότι μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι μ’ αυτά.
Αν μου ανοίγατε την καρδιά σας και μου εκμυστηρευόσασταν ότι σας έχουν πουλήσει, σας έχουν πληγώσει, σας έχουν σκοτώσει, θα το ήξερα το συναίσθημα. Και δεν θα το νοσταλγούσε κανείς μας. Εξακολουθούμε να είμαστε όμορφοι με τις χαρακιές μας, με τις ουλές και τα ράμματα πάνω μας.
Και αν μοιραζόσασταν μαζί μου την απόφαση να σηκωθείτε και να περπατήσετε, να τα βάλετε με θεούς και δαίμονες, να συνεχίσετε το ταξίδι με τρένα και βαπόρια, με πέλματα καμμένα από τη φωτιά της κόλασης και ματιά δροσερή από το όραμα της Εδέμ, θα σας έβγαζα το καπέλο.
Και αν στα μισά του δρόμου κάποιοι χωριάτες μας έβλεπαν παραξενεμένοι σκονισμένους και κεφάτους αποκαλώντας μας “τυχοδιώκτες”, θα σηκώναμε στην υγειά τους τα μπουκάλια μας γεμάτα οινόπνευμα, μυστικά και στίχους…

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

One response to “Καιρός απόδρασης”

 1. GUS says :

  Μπορώ με σιγουριά να σου πω:

  -Δεν με πτοεί η κρίση
  -δεν με παραλύει η μιζέρια και ο φόβος και
  -πήρα την απόφαση ότι στο δικό μας έργο είμαστε οι πρωταγωνιστές.

  Από την άλλη, βέβαια, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, όπως γνωρίζεις, μάλλον έχω πέσει στο καζάνι με την ευτυχία, οπότε οι δηλώσεις αυτές γίνονται υπό την επήρεια ενδορφινών και λοιπών ορμονών της ευτυχίας, οπότε…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: