Πολιτικό σύστημα – ζόμπι

Όσο απαξιωμένο είναι το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας, το οποίο διαχρονικά αντί να προσφέρει μεταρρυθμιστικό έργο και υπηρεσίες στην κοινωνία, μεριμνά αποκλειστικά για την εδραίωση και παραμονή του στο σύστημα εξουσίας, άλλο τόσο αστείο είναι να πιστεύουμε ότι εκείνοι που διαφωνούν με τα κόμματά τους, αποσκιρτούν, αποχωρούν, διαγράφονται και ιδρύουν νέες κινήσεις, πολιτικούς σχηματισμούς, κόμματα, ομίλους προβληματισμού κλπ λαμβάνουν την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και το πράττουν για το καλό μας.

68200_478199008869748_1515110880_n

Το κόνσεπτ είναι: Διαφωνώ, αποχωρώ, εξαγνίζομαι στα μάτια της κοινωνίας (δηλ. σας δουλεύω κανονικά) και επανέρχομαι με νέο όχημα στο πολιτικό παιγνίδι, όπου όλοι γνωρίζουν όλους.

Έχουμε χάσει το μπούσουλα με τις ιδρύσεις νέων κομμάτων, τις προσχωρήσεις και τις ζυμώσεις το τελευταίο διάστημα:

-Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση (Νέα Με.Ρ.Α)λέγεται το νέο κόμμα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Ζώης, αποχωρήσας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, πρώην βουλευτής της ΝΔ.

– Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα ίδρυσε ο βουλευτής Ν.Νικολόπουλος (πρώην ΝΔ) και διαπραγματεύεται τη συνεργασία του με τα δεξιά της ΝΔ κόμματα.

– Πατριωτικό Κέντρο λέγεται το όχημα των αξέχαστων πρώην βουλετών του ΛΑΟΣ Ροντούλη, Χρυσανθακόπουλου, Παπανδρέου, οι οποίοι το ίδρυσαν, όταν οι ημέρες τους στον κοινοβουλευτικό νυμφώνα εξεμέτρησαν το ζην. Προσχωρούν στους ΑΝ.ΕΛ του Καμμένου.

– Μαθαίνουμε επίσης ότι ο “πολύς” Ν.Μαριάς εκπροσωπεί κόμμα, το οποίο ήδη συνεργάζεται με τον Καμμένο, τους…Αντιμνημονιακούς Πολίτες.

– Οι κ.κ. Βουδούρης και Μουτσινάς, ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ, δημοσιοποιούν αυτή την εβδομάδα την ίδρυση αντιμνημονιακού κόμματος υπό τον τηλεοπτικό τίτλο “Κοινωνία Πρώτα”.

– Οι Νεφελούδης και Μπαγεώργος (δεν τους ξέρετε; κακώς), μέγιστες πολιτικές περσόνες με αναφορές στον ίδιο χώρο, δεν τα βρήκαν με τους προαναφερόμενους δύο και έφτιαξαν το δικό τους σπιτικό, την “Αριστερή Προοπτική”.

– Η Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα, το υπερεγώ του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Α. Λοβέρδου ιδρύθηκε λίγες μέρες νωρίτερα για να μας σώσει, αφού προηγήθηκε η ανορθόγραφη ΡΙΚΚΣΥ, και αποτελεί τρανό παράδειγμα του κόνσεπτ “παριστάνω ότι διαφωνώ, κάνω κόμμα, επιστρέφω δριμύτερος στο σύστημα”…

Αν προσθέσουμε κινήσεις/ομίλους/ομάδες όσων πήδηξαν από το σαπάκι του ΠΑΣΟΚ, ων ουκ έστιν αριθμός, τότε έχουμε μια πλήρη εικόνα του πώς περιστρέφεται το πολιτικό σύστημα γύρω από τον εαυτό του, του πώς ανακυκλώνεται του και του πώς βγάζει, ως Λερναία Ύδρα, νέα κεφάλια – εξίσου αποκρουστικές κόπιες των παλιών. Αυτό το αστείο με τα ΚΚΕ-ΜΛ, ΜΛ-ΚΚΕ, Κ- ΜΛ – ΚΕ, ΚΚ-ΜΛ-Ε, το οποίο το λέγαμε επικρίνοντας σκωπτικά τον κατακερματισμό της αριστεράς με τα ολιγάριθμα γκρουπούσκουλα, τις πριβέ φράξιες, τις συνιστώσες, τις σέχτες, τις οργανώσεις-σφραγίδα όπου το κάθε μόρφωμα διεκδικούσε για τον εαυτό του την απόλυτη αλήθεια, βρίσκει πλέον γενική εφαρμογή και καταλαμβάνει ολόκληρο το πολιτικό τόξο αποτυπώνοντας την παρακμή του, καθώς και τη λυσσαλέα προσπάθειά του να παραμείνει νεκροζώντανο, ως ζόμπι.

Όλοι οι παραπάνω, σαρξ εκ της σαρκός του σαθρού πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης αντί να πάνε σπίτια τους, φιλοδοξούν να επιστρέψουν στα παλιά καλά λημέρια έχοντας αποκτήσει -υποτίθεται- κοινωνικά ερείσματα. Κι αυτό είναι το πιο φαιδρό. Και συγχρόνως το πιο επικίνδυνο.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: