“Ο Βόλος δεν θα γίνει Νέα Μανωλάδα”

Μάθημα δημοκρατίας και αλληλεγγύης από το δήμαρχο Βόλου. Μπαίνει μπροστά και στέλνει μήνυμα προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών, του κράτους δικαίου και της κοινωνικής συνοχής απαντώντας με γενναιότητα και νηφαλιότητα στο παραλήρημα των νεοναζί.

3758549931_1333fe1632

Ο “τοπικός” βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλιόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την παραχώρηση αίθουσας, για την υλοποίηση μαθημάτων εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά αλβανικής καταγωγής που ζουν στο Βόλο. Ο δήμαρχος απαντά ότι «ο Βόλος δεν θα γίνει Νέα Μανωλάδα» ενώ τονίζει ότι το μεταναστευτικό είναι από τα πιο σύνθετα κι ευαίσθητα προβλήματα και « είναι, καιρός να σταματήσουμε να «παίζουμε με τη φωτιά» και να κρύβουμε το πρόβλημα «κάτω από το χαλί».

Ο χρυσαυγίτης ζητούσε να προβληματιστούν οι αρμόδιοι φορείς «σχετικά με την δραστηριοποίηση κάποιων ανθελληνικών κύκλων εντός της πατρίδας μας, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να συνδράμουν σε σχέδια αλβανικού επεκτατισμού”!!!

Η απάντηση του δημάρχου

«Ο «τοπικός» βουλευτής του νεοναζιστικού μορφώματος προχώρησε σε ένα ακόμη απεχθές ρατσιστικό κήρυγμα μίσους. Η απάντηση από την τοπική κοινωνία και όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους της πρέπει να είναι άμεση και συντριπτική: ο Βόλος δεν θα γίνει Νέα Μανωλάδα. Ο Βόλος είναι μια ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία, στην οποία δεν πρόκειται να βρουν πρόσφορο έδαφος οι δυνάμεις που επενδύουν στην εξαθλίωση, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία και την τυφλή βία, χωρίς ίχνος σεβασμού στις παραδόσεις μας και χωρίς ίχνος ευθύνης για το μέλλον της χώρας. Όπως έδειξε και η πρωτοβουλία που πρόσφατα ανέλαβε η Δημοτική μας Αρχή, στο Βόλο διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα ένα ισχυρό μέτωπο δημοκρατικής ευθύνης και αλληλεγγύης, ένα ισχυρό μέτωπο υπεράσπισης της κοινωνικής συνοχής και του κράτους δικαίου, των αρχών δηλαδή που συγκροτούν την ιδιότητα του πολίτη σε ένα φιλελεύθερο και δημοκρατικό πολίτευμα.

Σε ό,τι αφορά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου -ήδη από τον Ιούνιο του 2012 – να παραχωρήσει, ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών Ν. Μαγνησίας «Iliria», αίθουσα στο χώρο του ΔΙΕΚ για την υλοποίηση, δύο φορές τη βδομάδα, μαθημάτων εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά αλβανικής καταγωγής που ζουν στο Βόλο, θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στα παιδιά των Αλβανών συμπολιτών μας, τα οποία θέλουμε να νιώθουν την Ελλάδα ως δική τους χώρα, διατηρώντας παράλληλα τους δεσμούς με την πατρίδα τους. Πρόκειται για απόφαση στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου για την προώθηση της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών που ζουν στην πόλη μας και συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική οικονομία. Η πατρίδα μας έζησε επί δεκαετίες τη μετανάστευση –δυστυχώς αρχίζει να τη ζει και πάλι- και όλοι γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες μετανάστες το πρώτο που εύλογα αξιώνουν, είναι να κρατήσουν ζωντανή τη γλώσσα, τη θρησκεία, την ιστορία και τον πολιτισμό τους. Σήμερα, λοιπόν, οφείλουμε να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα στους μετανάστες, διευκολύνοντας την κοινωνική ενσωμάτωσή τους”…

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: