Φιλελεύθερος άνεμος από το…Βιετνάμ

Όσο εδώ κάποια σκοταδιστικά τμήματα της κοινωνίας θέλουν να γυρίσουμε, από κάθε άποψη, στο Μεσαίωνα και πιο πίσω, κάποιοι τόποι πολύ μακρινοί μας εκπλήσσουν θετικά.

streit-homoehe

Το Βιετνάμ θα γίνει η πρώτη χώρα της Ασίας, η οποία σκοπεύει να νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa).
Σύμφωνα με τα λόγια του βιιετναμέζου αναπληρωτή υπουργού Υγείας “οι ομοφυλόφυλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα, όπως όλοι οι άλλοι, στη ζωή, στην τροφή, στην αγάπη”. Το κοινοβούλιο της χώρας θα συζητήσει τις σχετικές αλλαγές του οικογενειακού δικαίου της χώρας μέσα στο Μάιο.
Η ομοφυλοφιλία δεν απαγορεύεται στο κομμουνιστικό Βιετνάμ, αλλά μεγάλα συντηρητικά τμήματα της κοινωνίας με προσανατολισμό στις αξίες της παραδοσιακής οικογένειας, δεν βλέπουν με καλό μάτι τις τροποποιήσεις του νόμου.
Τον περασμένο Αύγουστο έλαβε χώρα στο Ανόι το πρώτο gay parade.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: