Στη φορμόλη!

Θλιβερή η χθεσινή ημέρα για τα κοινοβουλευτικά ήθη. Προσβλητική για το αντιπροσωπευτικό μας σύστημα. Ενοχλήθηκαν μέχρι και στο κεντρικό δελτίο του MEGA!

Οι πλήρως “απασφαλισμένοι” πρωταγωνιστές των πρωτοφανών επεισοδίων στην προανακριτική επιτροπή εξελέγησαν όταν είχε τεθεί, μεσούσης της κρίσης, το ιστορικό αίτημα της αλλαγής των χρεοκοπημένων πάντων, της νοοτροπίας όλων μας, της νέας αρχής.

426495_642756175740184_673257743_n

Οι ζαλισμένοι πολίτες επέλεξαν τον Ιούνιο να στείλουν στη Βουλή αφενός εκ νέου εκείνους τους πολιτικούς χώρους που φέρουν τη μέγιστη ευθύνη για το κατάντημα της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου τους ναζί τιμωρούς τους και άλλους ασυνάρτητους, οι οποίοι μετεξελίχθηκαν στο ναζιάρικο “ΣΥΡΙΖΕΛ”. Το αποτέλεσμα είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού: Έχουμε μια ασύλληπτη Βουλή με το χαμηλότερης υποστάθμης πολιτικό προσωπικό των τελευταίων εκατό χρόνων, το οποίο, επαναλαμβάνω, δεν προσγειώθηκε στην ολομέλεια ουρανοκατέβατο.

Σε μια προανακριτική που θυμίζει σλάπστικ σκηνή σαλούν του φαρ ουέστ, από το οποίο δεν λείπουν τα καυτά σπιρούνια, οι μονομαχίες, οι σφαίρες που σφυρίζουν, ο πιανίστας και η…Λόλα, τα πολλά νεύρα καταδεικνύουν ότι πολλοί έμειναν μετεξεταστέοι τα τελευταία χρόνια. Απλώς δεν κατάλαβαν τίποτε. ΄

Γι’ αυτή την sui generis περίπτωση πρόσληψης του πολιτικού γίγνεσθαι, για την ειδική κατηγορία που ονομάζεται “έλληνας πολιτικός”, αξίζει όντως, όπως είπε ο Βενιζέλος (ελπίζω χωρίς να εξαιρεί τον εαυτό του), να ασχοληθούν ενδελεχώς η ενδοκρινολογία και η ψυχιατρική. Θα προσέθετα ότι οι πτέρυγες της Βουλής πρέπει να συμφωνήσουν με κατεπείγον νομοσχέδιο τη μετά θάνατον δωρεά των εγκεφάλων τους στην επιστήμη και στα μουσεία.

Θα συντηρούνται στη φορμόλη για πειράματα που μπορεί να σώσουν την ανθρωπότητα από μελλοντικές κακοτοπιές, αλλά θα κοσμούν και τις προθήκες των μουσείων για την κατάκτηση της ιστορικής γνώσης των επιγόνων. Έτσι, για να μην ξεχάσει κανείς ποτέ τι μας βρήκε.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: