Μια σκιά Ασκληπιού και Κομνηνών

Η σκιά μου μίλησε. Ασκληπιού και Κομνηνών γωνία με πήρε στο κατόπι.

4933773_7b2c410b43_m

“Αποδέξου την ασημαντότητά σου, πορεύσου με ταπεινότητα. Λες ότι ξέρεις, ότι τίποτα δεν ξέρεις. Σου λέω ούτε καν αυτό δεν ξέρεις. Αν ξέρεις, ότι τίποτα δεν ξέρεις.

Κινείσαι μεταξύ ουρανού και γης από μια σύμπτωση, από ένα τυχαίο οικουμενικό γεγονός, δεν ξέρεις τι είσαι, από πού έρχεσαι και πού πηγαίνεις. Το μόνο που κάνεις είναι να περιφέρεσαι δεξιά και αριστερά από τη γέννηση μέχρι το θάνατό σου μαζί με δισεκατομμύρια άλλους.

Ζήσε λοιπόν πάντα στο παρόν, διότι το μέλλον δε το γνωρίζεις, το παρελθόν πια δεν το ‘χεις. Πράξε αυτό που οι άλλοι δεν πράττουν και να μην πράττεις αυτό που οι άλλοι πράττουν”.

Ασκληπιού και Βατάτζη στάθηκα και έστρεψα το βλέμμα μου προς τα πίσω. Πήγα κάτι να πω. Η σκιά απομακρυνόταν κατηφορίζοντας προς την Ιπποκράτους μιλώντας σε κάποιον άλλο διαβάτη.

Advertisements

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: