Μια επιτροπή για τα ψυχολογικά της Ζωής και του Μαρκογιαννάκη

Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ συστάθηκε για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθύνων πολιτικών προσώπων. Ο πρόεδρός της, κος Μαρκογιαννάκης, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει απόφαση στις 29 Μαρτίου 2013. Ωστόσο, η ημερομηνία αυτή παρήλθε χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών της. Είπε, ξείπε, δεν θα τον ψέξει κανένας σ’ αυτόν τον τόπο.

ü?? ??? ?A ??ò?????üD`????? (EUROKINISI // ??I??? A?Ei

Οι πολίτες, οι οποίοι χειμάζονται από την οικονομική κρίση, έχουν δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια για το ρόλο και την ευθύνη πολιτικών προσώπων όπως οι κ.κ. Παπακων/νου, Βενιζέλος, Παπανδρέου και οι λοιποί εμπλεκόμενοι Διώτης, Μπίκας στην πολύκροτη υπόθεση συγκάλυψης, φοροδιαφυγής και μαύρου χρήματος, το οποίο αναπαύεται στην Ελβετία.

Δυστυχώς όμως η σημαντική διαδικασία κινδυνεύει τιναχθεί στον αέρα, καθώς η προανακριτική έχει μετατραπεί εδώ και εβδομάδες σε αίθουσα ψυχιατρικού ιδρύματος. Η εκρηκτική παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη μία και η αδυναμία διαχείρισής της από την πλευρά του προέδρου από την άλλη υπονομεύουν τη διαδικασία και την απόδοση δικαιοσύνης.

Η Ζωή μπορεί να είναι όσα της καταλογίζουν: εμμονική, κομπλεξική, φλύαρη, στεγνή, στερημένη, απρεπής, ανάγωγη, αντιπαθής, μέγαιρα, μπορεί να έχει μπερδέψει την πολιτική με την εισαγγελική έδρα…

Ο Μαρκογιαννάκης έχει χάσει τον έλεγχο, αδυνατεί να την αντιμετωπίσει, δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί τη ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων, έχει εστιάσει πάνω στην Κων/πουλου και του έχει γίνει έμμονη ιδέα. Τελευταίως, ο πρόεδρος παραπέμπει απευθείας στον Dr.Ντρέυφους, τον επιθεωρητή στις ταινίες του Ροζ Πάνθηρα, ο οποίος ταλαιπωρείτο από τον Πήτερ Σέλλερς σε τέτοιο βαθμό, ώστε από τα αυξανόμενα τικ να κυλάει σταδιακά στην τέλεια παραφροσύνη.

Η παρουσία και των δύο στα πρωινάδικα σήμερα, έπειτα από μιαν ακόμη επεισοδιακή συνεδρίαση χθες το απόγευμα, αποδεικνύει ότι η προανακριτική δεν μπορεί να προχωρήσει μ’ αυτούς τους δύο. Το πολιτικό ευτελίζεται και χάνεται στο προσωπικό, ενώ η διαδικασία μετατρέπεται σε μπουρλέσκ με συνέπεια να μην ασχολείται πια κανείς με τις αντιφάσεις του Διώτη και το στικάκι του Παπακωνσταντίνου, αλλά με τον αναμφισβήτητα απεγνωσμένο Μαρκογιαννάκη που επικαλείται τα θεία “ο θεός να μου δίνει δύναμη να την αντέξω” και την αναμφισβήτητα αγενή σόουγουμαν Κωνσταντοπούλου που τον αποκαλεί πρωί-μεσημέρι-βράδυ “αρχιερέα της διαπλοκής” και άλλα γαλλικής προέλευσης συναφή.

Επειδή οι συχνές διακοπές των επεισοδιακών συνεδριάσεων, η απόγνωση του προέδρου, οι πολύωρες ανακρίσεις των μαρτύρων από την Κων/πουλου καθυστερούν κατά πολύ το πόρισμα της προανακριτικής κι επειδή παράλληλα διαρρηγνύονται οι σχέσεις των εκπροσώπων των κομμάτων με αποτέλεσμα να έχει απολεσθεί πλήρως η ουσία, προβάλλει επιτακτικά η αντικατάσταση τόσο του Μαρκογιαννάκη στο προεδρείο, όσο και της Κων/πουλου από το κόμμα της.

Οι πολίτες θέλουν να μάθουν την αλήθεια για τη λίστα Λαγκάρντ και την ενδεχόμενη συγκάλυψή της από πολιτικά πρόσωπα. Τα καραγκιοζιλίκια της Ζωής και του Μαρκογιαννάκη αποπροσανατολίζουν και ουδένα αφορούν.

About Der Landstreicher

Ιδού η αληθινή Ταϊτή, δηλαδή: πιστά πλασμένη με τη φαντασία μου. (Πολ Γκογκέν και Σαρλ Μορίς)............... Είμαστε εμείς οι ονειροπαρμένοι τρελλοί της γης με τη φλογισμένη καρδιά και τα έξαλλα μάτια. (Γιώργος Μακρής).............. Und wollt ihr wissen, wer ich bin, ich weiß es selber nicht, ich irre so durchs Leben hin, weiß nicht, wo ich zu Hause bin und will es wissen nicht. (Landstreicherlied, Arnold Waldwagner)...........

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: